Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika opasnost

Mobitel držite na krevetu dok se puni? Zbog ovoga to nikad više nemojte učiniti

punjenje mobitela
Foto: Thinkstock
18.11.2017.
u 13:20

Istraživanje je pokazalo kako 53 posto djece bateriju mobitel puni upravo tako, no to je jedan od najgorih mogućih načina

Ako ste i vi jedna od osoba koja pune mobitel preko noći i pritom ga drže ispod jastuka ili na krevetu kraj glave, odmah biste to trebali prestati raditi.

Osim što je prije nekoliko dana jedna 14-godišnjakinja iz Kine preminula zbog toga, australski vatrogasci su upozorili što se može dogoditi ako mobitel punite i držite na krevetu.

Istraživanje je, naime, pokazalo kako 53 posto djece bateriju mobitel puni upravo tako, no to je jedan od najgorih mogućih načina.

Unatoč tome što su žice punjača obložene, one se griju, a kada 'leže' na pamuku dolazi do zagrijavanja i postaju sve vruće.

Zbog toga su objavili fotografiju kako bi pokazali što punjač može napraviti, a na kojoj se vidi kako je plahta na krevetu izgorjela jer se žica od punjača cijelu noć grijala i tako je zapalila.

Pogledajte video: NAJBOLJI MOBITELI 2017.

Komentara 3

NA
Narcis660
02:09 19.11.2017.

Mobitel je jednostavno ZLO.Mislim u svakom pogledu ali nazalost svi ga koristimo i sto je najzalosnije mnogi bas ovako pune bateriju.Kako si pomoci?Moj odgovor bi glasio NIKAKO.Opsjednuti smo.

IS
Iszrian
17:17 18.11.2017.

Nabolji su mi ti koji drže smartfone pod jastukom preko noći.

VJ
Vl jedi govna
17:54 18.11.2017.

To je jeftini kabel s eBaya

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije