Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povratak legende

Mali neugledni pony pokazat će da Grčka izlazi iz recesije

Pony greek car
Foto: Wikimedia Commons
16.04.2014.
u 11:43

Popularni automobil stoji oko 7000 eura i ponos je svakog Grka. Vlada u Ateni ne daje za proizvodnju nikakve potpore

Grčka se polako ali sigurno izvlači iz krize, a jedan od pokazatelja je i povratak proizvodnje ponyja, malog, ružnog ali pristupačnog grčkog automobila, ponosa tamošnje autoindustrije čija je proizvodnja i prodaja zaustavljena zbog krize. Solunska tvornica Namco najavila je da uskoro počinje proizvoditi petu generaciju ponyja, a svi detalji, uključujući i prototip, drže se u strogoj tajnosti. Namco računa na nisku cijenu koja će se kretati oko 7000 eura, ali i na grčki nacionalni ponos koji pony vidi kao zvijezdu tamošnje industrijske proizvodnje.

“Legendarni pony vraća se na ulice”, vrišti s naslovnica grčkih novina koje pišu da će i nova generacija ultrapopularnog vozila biti jednostavna dizajna te će se moći “popravljati čekićem”. Namco planira proizvoditi do 5300 komada ponyja na godinu, a u pripremu ulažu 50 milijuna eura. Pokretanje proizvodnih linija otvorit će 400 novih radnih mjesta u Solunu, ali i osigurati posao za oko 2000 kooperanata. Unatoč svemu, koliko god Grci bili ushićeni zbog ponovne pojave ponyja na ulicama, vlada u Ateni ne obazire se previše na njegovu proizvodnju.

– Službene strukture nisu nam od pomoći, ne daju nam nikakve potpore. Očito se popuštaju pod pritiskom autoindustrije iz Europe i drugih zemalja. No mi smo krenuli i Grčka će ponovo imati svoju autoindustriju – kažu u upravi Namcoa.

>> Novi dizelaš sa 140 konja troši samo 5,7 l/100 km

Komentara 3

Avatar gladnijura
gladnijura
12:56 16.04.2014.

To mu dođe nešto kao Trabant.

Avatar reference
reference
16:39 16.04.2014.

glavno da je velik i ugledan onaj sto ga pravi hrvatska autoindustrija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije