Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUŠTVENA MREŽA

Liana traži one koji govore vašim jezikom

Liana
Foto: Liana
21.01.2015.
u 21:06

Drvar navodi da je na Facebooku nastalo mnoštvo grupa “Hrvati u...” te da im on želi olakšati komunikaciju

Liana je mobilna društvena mreža za iseljenike koja je u prva četiri dana prikupila više od 1200 članova iz 104 zemlje.

– Znao sam da postoji potreba za ovom aplikacijom, ali nisam mogao zamisliti toliku potražnju u Dubaiju i Dohi – kaže Krešimir Drvar, osnivač startupa Appliana. Dodaje da je na ideju došao prije dvije i pol godine, kad mu je u Las Vegasu prišao jedan Rus presretan što netko govori sličnim, slavenskim jezikom. Navodi da je istražio tržište i otkrio da u svijetu postoji 216 milijuna imigranata, dok je broj onih koji svake godine odlaze na poslovna putovanja nekoliko puta veći. Samo iz Hrvatske u posljednjih se desetak godine iselilo gotovo 100.000 ljudi.

– Liana na jednostavan način tim ljudima omogućuje da u tuđini pronađu nekoga iz svoje zemlje ili nekoga tko govori njihovim jezikom – kaže Drvar. Objašnjava da je na Facebooku nastalo mnogo grupa “Hrvati u...” te da im on želi olakšati komunikaciju pomoću Liane, koja je dostupna za iPhone, a u idućih mjesec dana bit će i za Android. Drvar prihod planira od oglasa za usluge: – Kad doputujete u neku zemlju, zanimaju vas roaming, rent-a-car, prilike za zaradu...

>> Kućni ljubimci dobili svoju društvenu mrežu

>> Šale na račun riječke HDZ-ovke i hakiranog Facebooka usijale hrvatski Twitter

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije