Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSEBNI PREMAZ

LG G Flex - zakrivljeni smartphone koji se može zacijeliti

lg g flex (1)
Foto: LG
1/4
28.10.2013.
u 10:18

Za razliku od Samsungova Galaxyja Round, G Flex je zakrivljen vertikalno, da bolje prati crte lica

LG je danas i službeno predstavio G Flex, svoj prvi smartphone sa zakrivljenim ekranom. Za razliku od Samsungova Galaxyja Round, koji je predstavljen prije tri tjedna, G Flex je zakrivljen vertikalno. U LG-ju objašnjavaju da takav uređaj bolje prati crte lica, što navodno poboljšava kvalitetu zvuka pri razgovoru.

Dok je Galaxy Round bio predstavljen kao prvi zakrivljeni smartphone na svijetu, LG svoj uređaj predstavlja kao prvi \"pravi\" zakrivljeni smartphone, iako se ne objašnjava zašto. Kao i Galaxy Round, i G Flex se ne može preoblikovati, tako da krivulja uvijek ostaje ista.

\"LG G Flex je dosad najbolje pokazao kako bi smartphone trebao biti zakrivljen\", poručuje Dr. Jong-seok Park, predsjednik i glavni izvršni direktor LG-ja.

G Flex koristi plastični OLED (POLED) display od 6 inča, najveći te vrste koji je izričito napravljen za pametne telefone. Uređaj također koristi zakrivljenu bateriju kapaciteta 3.500 mAh, što bi trebalo biti dovoljno za više od jednog dana upotrebe.

G Flex je, tvrde u LG-ju, prvi smartphone sa samozacjeljujućim premazom na stražnjem dijelu kućišta. Riječ je o elastičnom premazu koji se može oporaviti od ogrebotina koje nastaju svakodnevnim korištenjem. Uređaj koristi operativni sustav Android Jelly Bean 4.2.2, a opremljen je i stražnjom kamerom od 13 te prednjom od 2,1 megapiksela. U Koreji će biti dostupan od početka studenog, a još nije poznato kada će stići na ostala tržišta.

>> LG najavio smartphone sa zaobljenim ekranima za 2014.

Komentara 1

DT
dturina
12:36 02.11.2013.

Ovo je jedna od onih inovacija za koje bi bilo bolje da se nisu desile.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije