Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVITET

Kijin veliki terenac Sorento postao je još veći i moćniji

Kia Sorento
Foto: Kia
1/3
21.08.2014.
u 12:00

Dulji je 95 mm, a međuosovinski razmak mu je porastao 80 mm. Zbog toga je značajno povećana prostranost u kabini

Nova, treća generacija Kijinog velikog terenca Sorenta izgledom je robusnija i mišićavija te potpuno spremna za tržišni okršaj s europskom premium konkurencijom. Za izgled su - uz korejski dizajnerski centar - ‘krivi’ i Kijini dizajneri u SAD-u i Njemačkoj pa s punim pravom možemo reći da se vizualno radi o globalnom automobilu. Sprijeda dominira još veća prepoznatljiva rešetka hladnjaka u obliku tigrova nosa.

Produljen na 478 cm

Sorento je dulji (95 mm), niži i širi što mu daje dojmljiviji nastup, a produženjem međuosovinskog razmaka od 80 mm u kabini je značajno povećana prostranost. Dakako, najviše će profitirati putnici straga, a pogotovo raste udobnost i prostranost putnika u trećem redu u verziji sa sedam sjedala. S ukupnom dužinom od 478 centimetara novi Sorento smješta se među prostranije SUV modele. Unutrašnjost će biti profinjenija i komfornija, a kokpitom će dominirati veliki dodirni zaslon.

Očekuje se i hibrid

– Na temelju ogromnog uspjeha aktualnog modela odlučili smo zadržati ime, a potpuno novi Sorento je temeljito obnovljen i iznova projektiran i siguran sam da će iznenaditi kupce svojom temeljito obnovljenim stilom, nizom novih praktičnih rješenja i sigurnosnom tehnologijom, kao i povećanjem prostranosti i udobnosti vožnje – rekao je Soon-Nam Lee, potpredsjednik Kijinog marketinga.

Kia još nije objavila koje će pogonske agregate ponuditi u novom Sorentu, ali za pretpostaviti je da će u Europi, kao i do sada, najtraženiji biti četverocilindrični dizelaši: 2-litreni sa 150 KS i 2,2-litreni sa 194 KS. Po uzoru na Optimu Hybrid, očekuje se i ponuda hibridnog Sorenta. Svjetska premijera je ovoga mjeseca u Južnoj Koreji, a europska će biti na Salonu automobila u Parizu početkom listopada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije