Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRA DESTINY 2

Kako preživjeti uništenje zadnjeg grada na Zemlji?

01.10.2017.
u 17:11

Povratak uspješne pucačine ponovno u znaku rekorda

Na PC, Xbox i Playstation platformu došao je drugi nastavak igre Destiny, fantastične SF pucačine čiji je prvi nastavak 2014. probio mnoge gamerske rekorde. GameRadar proglasio ju je igrom godine, a dobila je i britansku nagradu BAFTA u kategoriji najbolje nove igre. Uz snažnu marketinšku kampanju novi je nastavak na putu da ponovi slavu prethodnika: samo tri dana od lansiranja igre serveri su u jednom trenutku registrirali 1,2 milijuna istodobno aktivnih igrača Destinyja 2.

O čemu je zapravo riječ? Na samom početku drugog nastavka ove grafički nabrijane pucačine smještene na postapokaliptičnu Zemlju budućnosti svjedočimo uništenju posljednjeg sigurnog grada, ali dramatičnom uništenju izvora moći Čuvara, koji su glavni nositelji radnje.

Nagli pad vitalne energije

Nakon demonstracije superiornosti igračeva lika na samom početku singleplayer modea, istinski je zastrašujuće tumarati mapom na samom rubu vitalne snage, izložen mogućnosti napada nakon koje nema lakog oživljavanja.

Besprijekorna grafika i nabrijani zvučni efekti doprinose poniranju u atmosferu i priču, unatoč dramaturškoj konfuziji i nedovoljnom objašnjenju temeljnih pravila svijeta u kojem se igrači nalaze, što bi moglo stvarati probleme onima koji nisu igrali prvi nastavak.

Već prvi dojam govori da je riječ o Destinyju na steroidima: developeri su uzeli sve što smo voljeli u prvom nastavku i pogurali to do trenutačno mogućeg maksimuma, pri čemu, ne baš začuđujuće, ostaje dojam da igra ispod besprijekorno ispolirane, blještave vanjštine zapravo ima vrlo malo duše.

Frustrirajuća je i praktički nulta interaktivnost okoline – gotovo nijedan predmet koji poželite dotaknuti neće vam donijeti ništa osim blagog odgurivanja prema središtu puta koji morate slijediti u potrazi za neprijateljima.

Primicanje vrhuncu kampanje ipak donosi dovoljno uzbuđenja za pozitivnu ocjenu, a dobro je i što nakon završne misije ostaje mnogo nedovršenih avantura za dugo i bezbrižno igranje.

Ključ je u multiplayeru

Naravno, igra Destiny zasjala je 2014. kao adiktivna multiplayer igra pa kampanja brojne igrače-povratnike neće ni zanimati. Umjesto 6x6 srazova, ovaj put model je nešto praktičniji 4x4, što funkcionira sasvim dobro i donosi novu igraću dinamiku koja će zadovoljiti zagrižene fanove.

Ključne riječi

Komentara 1

RA
rankovic
18:53 01.10.2017.

zadnji grad če biti verovatno metković

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije