Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noviteti iz Bellabeata

Isprobajte novu wellness platformu i postanite najbolja verzija sebe

Bellabeat
Foto: Bellabeat
1/8
17.02.2021.
u 11:58

Svojim holističkim pristupom temeljenim na stvarnim podacima, Bellabeat korporativni wellness program ima za cilj poboljšati psihofizičko zdravlje žena i njihovu produktivnost na poslu.

Tvrtke očekuju da njihovi zaposlenici budu prisutni, angažirani i produktivni. Međutim, zaposlenici nisu nužno produktivni samo zato što su fizički prisutni na poslu, smatraju u Bellabeatu, stoga su osmislili uz svoj pametni nakit i cijelu wellness platformu i to namijenjen upravo ženama u koporacijama.

Zdravlje i zadovoljstvo zaposlenika od iznimne su važnosti

Neangažiranost zaposlenika američke tvrtke godišnje košta oko 500 milijardi dolara izgubljene produktivnosti. Mnogi su zaposlenici neangažirani ili rade neučinkovito zbog problema povezanih s fizičkim i psihičkim zdravljem poput stresa, dehidracije, prekomjernog rada, loše prehrane ili nedovoljnog sna. Svojim holističkim pristupom temeljenim na stvarnim podacima, Bellabeat korporativni wellness program ima za cilj poboljšati psihofizičko zdravlje žena i njihovu produktivnost na poslu.

Foto: Bellabeat

Novi korporativni wellness program ne samo da pomaže zaposlenicama da se zdravije hrane i više kreću, već im pomaže i upravljati stresom te poboljšati kvalitetu i količinu sna. Kroz edukaciju i kontinuiranu podršku, ženama se pomaže u stvaranju novih navika i drugog način razmišljanja koji promiče zdrav život i donošenje ispravnih odluka. Vodeći život na zdraviji i uravnoteženiji način, žene će biti angažiranije i produktivnije na poslu.

„Surađujući s većim tvrtkama koje razmišljaju futuristički, otkrili smo da poslodavci ne žele pratiti svoje zaposlenice, oni jednostavno žele da one budu sretnije i produktivnije - stoga smo osmislili koncizni preglednik ili dashboard isključivo za zaposlenice kako bi one mogle pogledati i podijeliti svoje psihofizičko stanje s kolegama na poslu. " - Melanie Messina, voditeljica razvoja proizvoda u Bellabeat-u.

Zaposlenice dobivaju pregled kolektivnog psihofizičkog zdravlja među svojim kolegicama putem zajedničkog preglednika koji prikazuje prosječne vrijednosti po određenom aspektu (aktivnost, san, hidratacija, razina stresa itd.) i ukupne podatke. Zaposlenice mogu kontrolirati koje podatke žele dijeliti u postavkama privatnosti odabirom onih aspekata koje žele podijeliti sa svojim kolegicama na poslu. To rezultira savršenom ravnotežom između pregleda rezultata i privatnosti pojedinca.

U Bellabeatu, napominju, ne radi se o generičkoj aplikaciji koja nudi "one-size-fits-all" rješenje. Zahvaljujući moćnoj umjetnoj inteligenciji koja je pokreće, aplikacija je sposobna učiti, prilagoditi se i postati preciznija, pružajući jedinstveno, potpuno integrirano i ultra personalizirano iskustvo prilagođeno svakoj korisnici.

Korporativni wellness program Bellabeat također se može koristiti u kombinaciji s drugim Bellabeatovim proizvodima, primjerice uz pametni nakit, to su Leaf, Time ili Spring, čime praćenje napretka postaje još jednostavnije.

Foto: Promo

Od osnutka 2014. godine, Bellabeat, kazuju,  pomogao je milijunima žena širom svijeta poboljšati svoje psihofizičko zdravlje i produktivnost . S poboljšanim psihofizičkim zdravljem zaposlenica, tvrtke će također vidjeti njihovu poboljšanu produktivnost, te u konačnici i ostvarenje većih prihoda. Mijenjanje kulture wellnessa na radnom mjestu

Budući da je briga o zaposlenicima i samo stanje na radnom mjestu pod povećalom u posljednje vrijeme, riječ "wellness" znači mnogo više od grupnih joga satova ili prirodnih sokova u uredu. Sada, to znači uzeti u obzir mjerljive podatke o stanju i aktivnostima zaposlenih te pružiti informacije i alate koji im zapravo pomažu da budu bolji i na radnom mjestu i izvan njega, ističu u Bellabeatu..

Foto: Bellabeat

Bellabeat se nalazi u svijetu wellnessa od samih svojih početaka, a ovaj iskorak u korporativni svijet ima velike implikacije. Microsoft, Coca-Cola i LG već su prijavljeni na Bellabeatovu platformu. Nadamo se da će to dovesti do pozitivnog i trajnog pomaka u kulturi na radnom mjestu koji osigurava sretne, zdravije i produktivnije zaposlenike, naglašavaju u Bellabeatu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije