Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijedi poslušati

Kako birate boju automobila? Novi izvještaj donosi podatak o neočekivanom kriteriju

Bijeli auto, ilustracija
Pixabay
16.03.2023.
u 22:56

Kako birate boju sutomobila prilikom kupnje. Koji kriteriji su vam za to najvažniji? Mnogi biraju boju zbog prihvatjivije cijene, dok neki žele automobil u omiljenoj boji koliko god to koštalo. No postoji još jedan neočekivan kriterij za izbor boje automobila. Boju se može izabrati i prema tome koja bolje skriva prljavštinu ili ogrebotine.

Poznato je da se omiljene boje automobila među vozačima obično podudaraju u cijelom svijetu. Najlakše bi ih bilo svesti na 50 nijansi bijele ili crne. No kada se odlučujete za boju osim estetike i boje koju volite postoje i drugi elementi važni za odabir. U nedavnom godišnjem izvještaju o bojama automobila, tvrtka Axalta paint, koja je proizvođač boja, donosi zaključke o bojama koje najbolje skrivaju sitne ogrebotine na vozilima, odnosno onim bojama na kojima ogrebotine nisu toliko vidljive, javlja Revija HAK

Tako ispada da je prednost najbolje dati bijeloj ili svijetlim bojama, jer one na suncu najbolje skrivaju ogrebotine ili prljavštinu. Daleko lošiji izbor prema tom kriteriju su crna ili sve tamne boje. Na njima su ogrebotine i prljavština lako uočljive i tako automobil zahtjeva češće popravke. 

Video: Učenici (19) pronašli drogu u Smartu

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije