Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo na tržištu

Hyundai Kona s dosegom od 289 km stoji 229.990 kn

Hyundai Kona
Foto: Hyundai
1/5
12.12.2018.
u 10:18

Hyundai Kona Electric prvi je urbani SUV s električnim pogonom na europskom tržištu

Električna Hyundai Kona i službeno je dostupna na našem tržištu. Kona se nudi u dvije izvedbe, ovisno o kapacitetu baterije. Hyundai Kona s baterijom kapaciteta 39,2 kWh tako stoji 229.990 kuna, dok za model s baterijom kapaciteta 64 kWh valja izdvojiti 259.990 kuna.

Hyundai je najprije objavio kako je Kona između dvaju punjenja sposobna prevaliti 482 kilometra. No, sada su iz tvrtke Hyundai Motor objavili korigirane podatke. Po njima, a u skladu sa službenim WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) ciklusom testiranja potrošnje, u kombiniranim uvjetima vožnje Hyundaijev mali električni crossover je autonoman 289 kilometara, ako je opremljen baterijom manjeg kapaciteta, odnosno 449 kilometara s baterijom većeg kapaciteta.

Hyundai Kona
1/5

Do razilaženja u podacima za autonomiju došlo je zbog pogrešne metodologije testiranja koju je prilikom testiranja Kone Electric za potrebe homologacije greškom dala nezavisna organizacija koja je nadgledala proces testiranja. Zbog toga se Kona Electric nerazmjerno dulje vrijeme testirala u gradskom ciklusu, što uključuje nižu brzinu vozila i smanjenu energetsku potrebu. To je, pak, rezultiralo precijenjenim dosegom vozila.

Pogledajte video o prometnim kaznama - stiže stroži zakon o sigurnosti u prometu:

Komentara 19

CA
Cafa
23:28 12.12.2018.

Dobar, i dobra cijena za električni. Da nemam auto star godinu dana razmislio bih si o ovome.

Avatar links
links
08:40 13.12.2018.

odličan auto i relativno dobra cijena.. ići će to još vremenom dolje kada padnu cijene baterija i počmu svi izbacivati el.modele... tko se puno vozi ima računicu, ja trošim godišnje oko 4000 eur na gorivo...

Avatar Olujni
Olujni
14:10 12.12.2018.

Halo Bing. Cijena? Sitnica! "Samo" 100.000 kn vise od benzinske Kone. Skoro pa dvije mozes kupit za 1 elektricnu i onda za te paprene novce jos moras od npr. Zg do Zadra ili ZG do Sl. Broda misliti gdje ces uopce naci punionicu i gubiti vrijeme na punjenje! Dok autonomija ne bude min. 700 km kao kod benzinca i cijena tocno koliko sad kosta benzinska Kona ta elek. auta, ne samo kod Hyundaia, nece imati nikakvu sansu na trzistu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije