Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLASOVANJE ZAVRŠENO

Završen prvi krug za najbolju kratku SF priču u izboru iQ magazina

SF priča parallax
Foto: VL
26.04.2014.
u 16:30

Pozivamo vas da i dalje pišete i pripremate priče jer ćemo vrlo brzo objaviti drugi krug natječaja! Također, priče koje su stigle poslije 21. travnja uvrstit ćemo u drugi krug.

Završio je prvi krug izbora najbolje kratke znanstveno- fantastične priče u organizaciji Samsunga i Večernjakovog iQ magazina za tehnologiju i popularnu znanost. Pristiglo nam je 40-tak priča, a najuspjelije objavili smo u specijalu SF priča

U online anketi mogli ste glasovati za najbolje priče, a najviše glasova je u prvom krugu dobila priča Savršen život autorice Paole Borošak. Njenu priču objavit ćemo i u iQ magazinu koji izlazi na kioske 30 travnjaTakođer, ta je priča osigurala sudjelovanje u finalnom dijelu natječaja, a u natječaju su i druge priče koje smo objavili na Večernjakovom portalu na specijalu SF priča. 

Većina priča pratila je temu natječaja: utjecaj tehnologije i tehnološkog razvoja na pojedinca i/ili društvo, a stizali su nam radovi iskusnijih autora, ali i onih kojima je ovo prvi natječaj. 

Pozivamo vas da i dalje pišete i pripremate priče jer ćemo vrlo brzo objaviti drugi krug natječaja! Također, priče koje su stigle poslije 21. travnja uvrstit ćemo u drugi krug. 

Ovo su priče koje su prošle dalje: 

Bellatrifikacija (Jelena Dunato)

Elena (Tomislav Škrljac)

Igra za pobjedu (Ranko Trebješanin)

Maska (Vedran Volarić)

Moćna Herdani (Vedrana Čolić)

Nebeska djeca (Haris Hadžagić)

Nortonov posljednji dan (Arthur M. P. Iris)

Portret za izuma fotoaparata (Ivan Orehovac)

Savršen život (Paula Borošak)

Siguran posao (Gabrijel Barišić)

Suze za rastanak na Gehenskom kontinentu (Diana Martinović)

Toni i oni (Denis Peričić)

Voda duboka (Siniša Domić)

Vrijeme istine (Ed Barol) 

(Glasovanje je završeno)

Nagrada za najbolju kratku SF priču iQ magazina i Samsunga po izboru žirija na kraju godine bit će tablet Galaxy Note 10.1

Ključne riječi

Komentara 1

AT
atHyperion
10:47 25.04.2014.

Do kad traje glasovanje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije