Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOST VOŽNJE

Evo zašto tvornički ugrađene metlice brisača traju duže od zamjenskih

brisači
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
10.02.2017.
u 09:00

Niske temperature, kiša, snijeg, led i mnogo prljavštine vozače tjeraju na učestalo korištenje vjetrobranskih brisača

Lijenost je zajednički nazivnik svih vozača koje možete svakodnevno susresti na prometnicama, bilo da je riječ o onima koji ne očiste automobil u potpunosti od snijega ili pak toliko škilje kroz prljavo vjetrobransko staklo da i vozači oklopnih vozila imaju bolji pregled nad situacijom ispred sebe.

Ispravne metlice brisača te čisto vjetrobransko staklo utječu na sigurnost vožnje jer imate pregled nad situacijom ispred sebe, vidite ostale sudionike u prometu, bilo da je riječ o drugim vozilima ili pješacima. Promjena metlica brisača posao je od svega nekoliko minuta, neusporedivo sa sigurnošću koju dobijete.

Mnogo je vozača koji govore da su im prve, originalne metlice brisača s kojima je automobil došao iz tvornice najviše izdržale, daleko više od zamjenskih. Vozilo pri izlasku iz tvornice ima novo, neoštećeno i glatko staklo. Nakon godina korištenja naoko to staklo i dalje djeluje isto. No, cesta, prašina, led... sve to stvara oku nevidljiva oštećenja koja skraćuju vijek trajanja metlica brisača.

Tijekom zimskog doba vjetrobransko staklo od leda treba čistiti strugalicom, a ne metlicama brisača. Time ćete produljiti rok trajanja metlica brisača. Slično vrijedi i za lišće na vjetrobranskom staklu. Uklonite sa stakla i brisača nakupljeno lišće i grančice, kako ne biste utjecali na ispravnost gumenog dijela, ali i motorića koji pokreće brisače.

>> Kako se riješiti insekata sa stakla i karoserije

Komentara 15

CA
campa
10:16 10.02.2017.

Neznam kako bi okarakterizirao ovaj tekst.Valjda čemo uskoro saznati zašto služi pojas.

AP
aplauz
16:09 10.02.2017.

sve cesce kada citam clanke gledam jel ovo vecernji ili 24h jer je do sada samo 24h prednjačio sa nebitnim i nadasve glupim info,vidim Vecernji list postaje opaka konkurencija

DU
Deleted user
10:17 10.02.2017.

Genijalno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije