Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji list u Berlinu

Bili smo na premijeri Cuprinog prvog potpuno električnog SUV coupe modela

Električni SUV Cupra
Foto: Sandra Mikulčić
1/14
21.04.2023.
u 20:01

Na raspolaganju će biti 286 i 340 KS. Dual-motor verzija snagu će slati na obje osovine: 210 kW nudi motor montiran straga, 80 kW onaj sprijeda. Tavascan će ponuditi do 550 km dosega, a za dodatnih 100 km moći će se dopuniti za samo sedam minuta

Cupra je u Berlinu, na ekskluzivnom događanju nazvanom „Exponential Impulse“, premijerno pokazala novi model Tavascan. Cupra Tavascan prvi je potpuno električni SUV coupe model ove španjolske marke. Proizvođač emocijama nabijenih automobila ujedno je otkrio najnovije inovacije koje će nadahnuti buduću generaciju obožavatelja automobila. Cupra Tavascan na hrvatskom se tržištu očekuje u prvim mjesecima iduće godine.

Berlin za predstavljanje električnog noviteta s naglašeno sportskim osobinama nije odabran slučajno. Osim što je Berlin glavni grad Cuprina najvažnijeg tržišta, ovdje se održava i najveće natjecanje u električnom motorsportu, Formula E. Iz Cupre kažu da su htjeli stvoriti nešto posebno, automobil snažne osobnosti. Dizajnerski, u tome su bez sumnje uspjeli. Automobil izgleda odlično, snažno. Sportske proporcije naglašene su na vozilu dugom 464 cm, uz 276 cm razmaka među osovinama.

 

Revolucionaran dizajn sportskim je notama preplavio i interijer, high-tech elementi obujmljuju vozača. Naglasak je na digitalnom iskustvu, prvenstveno preko 15-inčnog zaslona. Dvije su izvedbe. Na raspolaganju će biti 286 i 340 KS. Dual-motor verzija snagu će slati na obje osovine: 210 kW nudi motor montiran straga, 80 kW onaj sprijeda. Tavascan će ponuditi do 550 km dosega, a za dodatnih 100 km moći će se dopuniti za samo sedam minuta.

VIDEO: Započeo je WRC rally u Hrvatskoj: Pogledajte brzinske ispite vozača

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije