Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mercedes-Maybach

Cijena oklopnog vozila za civile mogla bi dosegnuti i 1,000.000 eura

Mercedes-Maybach S 600 Guard
Foto: Mercedes-Benz
1/6
04.03.2016.
u 11:30

Može izdržati aktiviranje eksploziva pored i ispod vozila. Podvozje je armirano, a zaštita pokriva čitav dio ispod putničkog prostora

Posebno zaštićena verzija Mercedes-Maybach noviteta prvo je vozilo - navode iz stuttgartske tvrtke - certificirano za VR10, najvišu razinu balističke zaštite za civilna vozila. Ta specifikacija podrazumijeva da karoserija i prozori automobila moraju izdržati tešku paljbu iz jurišne puške. Kada je u pitanju zaštita od različitih eksplozivnih naprava, Mercedes-Maybach S 600 Guard također pruža maksimalnu zaštitu. Proizvođač posebno ističe spoj vrhunske zaštite putnika i luksuz koji nudi u vozilima pod svojom značkom. Mercedes-Maybach S 600 Guard stoji 470.000 eura, plus državna davanja. Dakle, kod nas bi mu - ovisno o emitiranoj količini CO2 - cijena mogla dosegnuti i 1,000.000 eura.

Dvije direktorske fotelje

Automobil je novi vrh ponude Mercedes-Benza. Dva sjedala straga u rangu su direktorskih fotelja u imućnijim tvrtkama, a u kabini je ugrađen i sustav pojačanja zvuka, kako bi se vozač i putnik na stražnjem sjedalu mogli bolje čuti. Ipak, stražnja su sjedala pomaknuta više straga, kako bi se osigurala privatnost državnicima i poslovnjacima, kojima je ovakav tip vozila namijenjen. Oklopna verzija Mercedesova noviteta, dakle, pruža najvišu razinu balističke zaštite i zaštite od eksplozije koja je na raspolaganju za nevojna vozila. Istovremeno nudi nenadmašnu prostranost, udobnost i luksuzne značajke.

Niz posebnih tehničkih značajki osigurava da Maybach S-klase ostaje mobilan za vrijeme i nakon napada, pa je u stanju izaći iz opasne zone. Izvanredna čvrstoća i stabilnost može se zahvaliti ugradnji zaštitnih elemenata od posebnog čelika već u proizvodnoj fazi karoserije.

Neprobojna školjka

Osnovna konstrukcija tako je pojačana, te putnici oko sebe imaju neprobojnu školjku. Na kritičnim područjima - poput spojeva i prijelaza iz jednog materijala na drugi - zaštitni se slojevi preklapaju, kako bi balistička zaštita bila potpuna. Stakla su izrađena iz više slojeva, bitno su deblja od klasičnih te su obložena polikarbonatom. Blindirani automobil može izdržati aktiviranje ekspolzivne naprave pored automobila, kao i ispod samog vozila. Podvozje automobila također je armirano, a zaštita potpuno pokriva čitav dio ispod putničkog prostora.

Iz Mercedesa navode da je to jedinstvena osobina u segmentu zaštite u civilnim vozilima.

>> Mercedes-Benz temeljito revidirao svoj bestseler u SUV segmentu

>> Vraća se luksuzni Maybach

Komentara 1

DI
Diners
16:26 04.03.2016.

E ovako je auto Sanader trebao kupiti,a ne nekakvi blindirani BMW ! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije