Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novitet

Četvrta generacija Mercedesa GLE uz plug-in hibridni sustav i sedam sjedala

Mercedes GLE
Foto: Daimler
1/4
28.09.2018.
u 06:00

Popularni ML prije nekoliko je godina promijenio ime u GLE, no ostao je dosljedan korijenima po izgledu i najnovijim tehnologijama

Četvrta generacija Mercedesova popularnog modela koji je 1998. pod imenom ML pokrenuo premium SUV segment bit će predstavljena u Parizu.

– GLE predstavlja ikonu Mercedes-Benz dizajna te ostaje dosljedan svom karakteru terenca – kaže Gorden Wagener, glavni dizajner kompanije Daimler AG.

Foto: Daimler

Novi Mercedes GLE ima mnoštvo inovacija. Primjerice, aktivni sustav ovjesa E-active body control s 48 voltnim napajanjem prvi je u svijetu. Divizija sustava pomoći u vožnji napravila je još jedan korak naprijed sa sustavom Active Stop-and-Go Assist. Unutrašnjost je još prostranija i udobnija, s tim da je na zahtjev dostupan i treći red sjedala. Međuosovinski je razmak povećan za 80 mm (ukupno (2995 mm), što bi trebali najviše osjetiti putnici na stražnjoj klupi, a prtljažnik prima 825 litara (do 2055 litara).

Digitalni kokpit i središnji zaslon sastoje se od dva 12,3-inčna ekrana uz najmoderniju multimediju.

Na početku će novi GLE biti dostupan uz 6-cilindarski benzinac uz meki hibridni sustav (48-volta) i 367 KS te 500 Nm. Kasnije dolaze dizelski motori, ali i plug-in verzija. Prodaja kreće početkom iduće godine.

Pogledajte video o tome koliko vrijede vozačke dozvole i kada ih trebate zamijeniti:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije