Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Citroënovo pojačanje

C4 Cactus stigao u Hrvatsku. Cijena? 102.900 kuna

Citroën C4 Cactus
Foto: Citroën
25.04.2018.
u 09:56

Kompaktan novitet donosi dvanaest tehnologija za pomoć u vožnji, tri tehnologije za povezivost, te učinkovite motore

Citroënov novi C4 Cactus stigao je na hrvatsko tržište. Nudi se po cijeni od 102.900 kuna, koliko stoji izvedba pokretana Puretech benzinskim motorom od 82 konjske snage, te opremljena ručnim mjenjačem i Live paketom opreme.

Birati se može i benzinac od 110 konja - koji stoji 110.900 kuna - kao i dizelski agregat koji isporučuje 99 konjskih snaga. Dizelskim motorom pogonjen C4 Cactus uz osnovnu Live opremu stoji 117.900 kuna. U jesen bi trebao stići i BlueHDi 120 s automatskim mjenjačem, kao i PureTech turbak od 130 konja, u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Citroën C4 Cactus
1/8

Dva benzinca i dizelaš

Snažniji od dva sada ponuđena benzinca nudi se i s automatskim mjenjačem. U Live razini opremljenosti novi C4 Cactus, među ostalim, donosi šest zračnih jastuka, 7-inčni tablet osjetljiv na dodir, audio sustav MP3 s četiri zvučnika i s komandama na volanu, Bluetooth, USB i 12V utičnicu, klimatizacijski uređaj, električno podešavanje i grijanje retrovizora, regulator/limitator brzine, Airbump na donjem dijelu vrata (manji nego kod prethodnika), LED dnevna svjetla, električne podizače prednjih prozora. Stražnji prozori ne mogu se spustiti, već se mogu odškrinuti, a stražnja je klupa preklopiva u omjeru 1/3-2/3.

Osim u početnoj PureTech 82 izvedbi, C4 Cactus ima ovjes s progresivnim hidrauličnim graničnicima, što uvodi prvi put u Europi. Također, Citroën C4 Cactus prvi put u svijetu predstavlja sjedala Advanced Comfort. Sve to ukazuje da cilja na titulu najudobnije kompaktne limuzine. Naime, iako ga mi i dalje percipiramo kao crossover, francuski proizvođač novu generaciju C4 Cactusa naziva limuzinom te naglasak stavlja na dinamičnost.

Retro detalj u modernoj kabini

No, i dalje je to vizualno robustan automobil četvrtastih dizajnerskih oblika i blago odignut od tla, koji se ističe širokom ‘njuškom’, popeglanim bokovima, kratkim prevjesima te naglašenim stražnjim krajem s novim LED svjetlima s 3D efektom. Četvrtasti dizajnerski oblici s vanjštine su se automobila proširili i u dodatno ušminkan interijer. U putničkoj kabini prevladavaju kvalitetni i mekani materijali, ugodni na dodir, a oduševljavaju retro detalji. Primjerice, poklopac pretinca za rukavice krase ručke u obliku remena, kopče i zakovice - kao na starim putnim torbama.

Komentara 2

DE
deda1234
11:41 25.04.2018.

A danas samo neke reklame

LU
lukathereem
13:20 25.04.2018.

niškorist od auta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije