Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINIJEV KONCEPT

Britanska elegancija, talijanski dizajn i njemačka tehnika

Mini
Foto: mini
1/5
14.01.2015.
u 10:00

Mini Superleggera lagane konstrukcije trebao bi pružiti pravi užitak u vožnji, a pogoni ga elektromotor pa vozi potpuno bešumno

Kad britanski stil susretne talijanski šarm! - tako je BMW, njemački vlasnik Minija, opisao Mini Superleggera Vision, prelijepi konceptni roadster temeljen na Miniju. Dakako, za tehniku su zaduženi Nijemci.

Dvosjed bez krova Mini je razvio u suradnji s talijanskom tvrtkom Touring Superleggera. Odlikuje ga retro dizajn s blagim linijama koji je studiju klasičnog dvosjeda pretvorio u moderni klasik po uzoru na povijesne sportske bolide. Za efektni izgled zaslužna je i posebna Como plava boja, koja je ime dobila po talijanskom jezeru Lago di Como, budući da je Superleggera Vision prvi put izložen ove godine na festivalu Concorso d’Eleganza Villa d’Este na jezeru Como. Ovoga tjedna krasi Minijev štand na Salonu automobila u Detroitu.

Superleggera Vision je ultralagane konstrukcije što doprinosi agilnosti, učinkovitosti i vrhunskom vozačkom užitku. Detalji motorizacije nisu poznati, već je BMW samo objavio da se ispod poklopca motora nalazi elektromotor. Pretpostavlja se da je iz Minija E, što znači da će mu domet s jednim punjenjem biti oko 200 km. Dimenzije nisu poznate, ali zna se da je dulji od četiri metra, a visok samo nešto više od 1,2 metra.

Foto: mini

Minimalističko uređenje interijera odlikuje elegancija, a tome svakako pridonose materijali poput najfinije kože i aluminija.

Zanimljiv detalj je uzorak “union jacka” (uzorka britanske zastave), koji se pojavljuje na stražnjim svjetlima i u unutrašnjosti.

Hoće li Superleggera ostati samo koncept ili Mini planira i serijsku proizvodnju ovakvog atraktivnog modela za sada možemo samo nagađati. Tržišni uspjeh sigurno ne bi izostao.

>> Novi Mini sada ima petera vrata

>> Mini uoči New Yorka predstavio osvježeni Countryman

Komentara 1

Avatar Demon_Cleaner
Demon_Cleaner
21:37 17.01.2015.

nepotrebno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije