Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U HRVATSKOJ

Bogatije opremljen novi Citroën C3 naglašava različitosti

Foto: Citroën
1/11
11.11.2020.
u 12:56

Citroënov redizajnirani gradski automobil stigao je na hrvatsko tržište. Obnovljeni C3 uz benzinski motor s 83 konjske snage i Live opremu stoji 91.900 kuna

Redizajnirani Citroën C3 stigao je na hrvatsko tržište, gdje se nudi po cijeni od 91.900 kn. Navedena cijena vrijedi za izvedbu Live PureTech 83 S&S. Novi Citroën C3 nudi se s četiri razine opremljenosti: Live, Feel, Feel Pack i Shine. Dostupan je s učinkovitim benzinskim motorima PureTech 83 S&S i 110 S&S te dizelskim BlueHDi 100 S&S motorom (od 118.900 kn). Uz motor PureTech 110 može se naručiti i automatski mjenjač. Prvi paket opreme s klima-uređajem je Feel, a tako opremljen C3 stoji od 99.900 kn.

Citroënov C3 i prije ovog dotjerivanja isticao se jedinstvenom osobnošću i nenadmašnom razinom udobnosti. Novi C3 donosi i novi identitet ove francuske marke, odnosno upečatljiviji prednji dio vozila. Dodatno je pojačan dojam visine poklopca motora. Redizajnirana svjetla dolaze s LED tehnologijom na svim izvedbama. C3 sada ima više mogućnosti personalizacije zahvaljujući 97 mogućih kombinacija vanjskog izgleda, a ponudu zaokružuju i tri jedinstvene krovne naljepnice, nova vrsta naplataka i tri mogućnosti unutarnjeg uređenja od čega su dvije sasvim nove.

Osvježeni C3 naglašava sve one segmente u kojima je drukčiji od ostalih modela. Nov je i dizajn elemenata Airbump, vizualnog potpisa Citroëna, a valja spomenuti i novu razinu udobnosti u vozilu zahvaljujući činjenici da su u ovaj segment prvi puta ugrađena nova sjedala Advanced Comfort koja se obično pojavljuju u višim segmentima. Ta su sjedala prostrana, udobna i podesiva po visini, a imaju podstavljene obloge s grafičkim efektom koje daju dobru potporu u lumbalnom dijelu. Općenito, C3 za svoj segment nudi uzornu prostranost, kako u putničkom dijelu tako i u prtljažniku (300 litara).

Novitet je jednostavan za uporabu i opremljen mnoštvom korisnih tehnologija koje ujedinjuju opuštenost i suvremenost u svakodnevnoj vožnji. Novi C3 ide ukorak s vremenom, pa je tako u njega sada ugrađen i sustav za pomoć pri parkiranju sprijeda, kao jedan od 12 sustava za pomoć u vožnji kojima se postiže viša razina udobnosti. U tu se skupinu ubrajaju i sustav za pokretanje vozila bez ključa i sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici.

Za veću sigurnost, pak, zaduženi su elementi poput automatskog kočenja u nuždi koje omogućava sustav Active Safety Brake, prepoznavanja prometnih znakova ili automatskog uključivanja dugih svjetala. Ponuda obuhvaća i različite internetske usluge kojima se nastoji olakšati svakodnevni život vozača i putnika i koje omogućuju pomoć na cesti, navigaciju i prenošenje zaslona mobilnog uređaja na tablet (Connect Assist, Connect Nav, Connect Play). No, Connect usluge trenutačno nisu dostupne u Hrvatskoj.

Osnovna ciljna skupina modelu C3 i dalje su mladi kreativci vedrog duha koji žive u gradskim i prigradskim područjima, te koji su u stalnom pokretu. No, Citroënov gradski novitet pogled baca i prema poslovnim korisnicima, osobito onima orijentiranim na urbane sredine. Okretan, kompaktan i svestran, ovaj model s pet vrata i kompaktnom duljinom (399 cm) izuzetno je udoban u vožnji, navode iz Citroëna, zahvaljujući posebnoj pozornosti koja je posvećena udobnosti ovjesa, koja postavlja standarde u segmentu, te pozornosti posvećenoj zvučnoj izolaciji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije