Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mobiteli se vraćaju

Apple krenuo u osvajanje Kine, nudi popuste i dostavu do doma

apple
Foto: Reuters/PIXSELL
14.04.2020.
u 23:22

Apple  je isporučio  Kini otprilike 2,5 milijuna iPhonea u ožujku, što je blagi oporavak nakon jednog od njegovih najgorih mjeseci  ikada, pokazuju posljednji podaci

Apple  je isporučio  Kini otprilike 2,5 milijuna iPhonea u ožujku, što je blagi oporavak nakon jednog od njegovih najgorih mjeseci  ikada, pokazuju posljednji podaci,  prenosi Reuters.

Proizvođači pametnih telefona nadaju se snažnom oporavku potražnje u Kini, gdje je epidemija  pod kontrolom i život se polako vraća na ulice pa i u trgovine.

Prema podacima Kineskog akademskog centra za informacijske i komunikacijske tehnologije  (CAICT), odnosno vladina istraživačka centra, isporuka mobilnih telefona u Kinu u ožujku je iznosila  21 milijun uređaja.

To je više nego trostruko povećanje od veljače, ali još uvijek niže otprilike 20 posto u usporedbi s ožujkom 2019. godine.

Kineski trgovci u velikoj su mjeri započeli s radom početkom ožujka a  e-trgovine vratila se upravo u tom segmentu uređaja.

Apple je isporučio otprilike 500. 000 smartfona u Kini u veljači, prema CAICT-u. Mnogi proizvođači pametnih telefona nadaju se da će prodaja u Kini u narednim mjesecima moći ublažiti pad na ostalim inozemnim tržištima koji su u jeku epidemije.

Ranije ovog mjeseca nekoliko kineskih  trgovaca smanjilo je cijene na iPhone 11 modelima. Apple je dozvolio trećim stranama u Kini da prodaju Appleove proizvode kao i da omoguće popuste koji bi potaknuli potražnju. 

Usto proizvođači pametnih telefona u Kini, uključujući Huawei i Apple, okrenuli su se i  brzoj isporuci putem dostave od vrata do vrata , jer kupci i dalje unatoč ukinutim korona mjerama  izbjegavaju odlaske u trgovine i prodajne centre. 

I za Huawei i za Apple prodaja u Kini od iznimne je važnosti, Huawei jer je Azija njegovo domaće i najveće tržište budući da je protjeran potpuno iz SAD-a, djelomično iz EU, što zbog nedostatka Androida na novim telefonima, što zbog tržišta koje trenutačno gotovo da ne funkcionira. Apple, svoje prihode uvelike duguje Kini, a sada je i gotovo jedino otvoreno tržište usred pandemije. 

Ključne riječi

Komentara 1

OK
okvarbudovič
01:08 16.04.2020.

apple moze u referendumso pitanje ako mu to dopusti kinwski narod,da nu polize racku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije