Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova kolekcija

Ovo su noviteti koji nas čekaju u 2018.

Porsche Carrera 911 T
Foto: Porsche
1/6
04.12.2017.
u 10:10

SUV i crossover modeli svih veličina i dalje su na uzlaznoj putanji pa će prevladavati i među novitetima koji se očekuju iduće godine

Godina u čiji ćemo posljednji mjesec uskoro zagaziti obilovala je novitetima, a iduća će, sudeći po najavama, biti još bogatija. SUV i crossover modeli svih veličina i dalje su na uzlaznoj putanji, pa će prevladavati i među novitetima koji se na hrvatskom tržištu očekuju 2018. godine.

Audi će godinu otvoriti uvođenjem novog A8 u siječnju. Ožujak će biti u znaku novog A7, u lipnju stiže A6, a u srpnju Q8. Novi Audi Q3 očekuje se u rujnu, dok A1 dolazi u studenom.

BMW u veljači očekuje kompaktni crossover X2, a kasnije bi trebao stići i M5.

Porsche Carrera 911 T
1/12

Novi Focus, električni Leaf

Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross u Hrvatskoj će se prodavati od idućeg mjeseca, a novi C4 Cactus na naše tržište dolazi u svibnju 2018. Citroën C5 Aircross, SUV nove generacije, očekuje se u prosincu iduće godine.

Dacia će od veljače nuditi novi Duster, te limitirane serije na Sanderu, Dokkeru i Lodgyju.

Osvježeni Ford EcoSport dolazi u lipnju, a označava početak proizvodnje u Europi umjesto u Indiji. Novi Focus obilježit će kraj 2018., u drugom kvartalu stiže Fiesta Activ, a iduće godine redizajniran će biti i Mustang.

Jaguar E-Pace na tržište dolazi krajem siječnja, a model I-Pace očekuje se sredinom 2018.

Nova Kia Cee’d u Hrvatsku bi trebala stići krajem srpnja.

Land Rover u ožujku očekuje Range Rover Sport, kad stiže i redizajnirani Range Rover.

Mazda bi tijekom proljeća i početkom ljeta 2018. trebala osvježiti sve aktualne modele osim Mazde3. Očekuju ih manje promjene na opremi i pogonskoj tehnici, a pred CX-3 i Mazdom6 su i manje promjene dizajna. Promjena na opremi i motorima bit će i na CX-5 te MX-5 modelima.

Mercedesove zvijezde za 2018. godinu su nova A-klasa i novi CLS, a stižu u prvom kvartalu 2018. U drugom kvartalu očekuje se redizajnirana C-klasa, a u četvrtom nova G-klasa.

Nissanovoj gami upravo se pridružio obnovljeni X-Trail, a u travnju iduće godine stiže i električni kompakt Leaf.

Opelova najnovija prinova Grandland je u prodaji, a njegova se 2,0 AT8 izvedba sa 180 konja očekuje u proljeće. Insignia GSi i Insignia Country Tourer stižu početkom 2018., dok novi Combo dolazi u drugoj polovici iduće godine.

Peugeot 308 GTi s 270 konja na hrvatskom se tržištu očekuje u prosincu. Peugeot će biti prva marka koja će lansirati nove motore Euro 6c ili 6.2 norme, počevši s novim Peugeotom 308 u siječnju. Tijekom godine novi će se motori ponuditi i u modelima 208, 2008, 301, 3008, 5008 i Traveller. Automatski mjenjač s osam brzina i ručicom “Shift and Park by wire” bit će od početka 2018. u ponudi u modelima 308, 3008 i 5008. Krajem godine očekuje se novi model u D segmentu.

Sredinom prosinca na hrvatske bi prometnice trebala stići nova generacija Porscheovog SUV-a Cayenne. Na izbor će biti tri benzinska agregata - s 340, 440 i impresivnih 540 konjskih snaga. Sredinom 2018. godine, vjerojatno u lipnju, trebao bi stići Porsche Carrera 911 T s 370 KS. Oznaka T znači Touring te naglašava određenu opremu koju ova izvedba donosi, bilo serijski bilo dodatno. Tu valja izdvojiti aktivno upravljanje sportskim ovjesom kao dio serijske opreme, sportsko podvozje spušteno za 20 mm, upravljanje stražnjom osovinom. Sredinom 2018. očekuje se i dolazak redizajniranog Macana. Macan Turbo trebao bi stići u lipnju, Macan S Diesel u srpnju, Macan S u kolovozu, a Macan R4 u rujnu. U studenom ili prosincu 2018. dolazi i nova izvedba Porsche Carrere 911.

Manji SUV-ovi svih marki

Renault u 2018. čeka nekoliko redizajniranih modela i poslasticu u obliku novog Megana RS koji dolazi na proljeće, dok je trkaća verzija Megane RS Trophy najavljena za jesen. U prvoj polovici godine stiže obnovljeni Zoe, u jesen stiže nova faza Talismana, a krajem godine obnovljeni Kadjar.

Seatu u siječnju dolazi nova Arona, a krajem 2018. godine u salonima španjolskog proizvođača očekuje se novi veliki SUV.

Nova Subaru Impreza očekuje se na samom kraju ove godine.

U Suzuki salone u 2018. će najprije doći Swift Sport (s 1,4 turbo motorom), a kasnije i novi Jimny.

Škoda će iduće godine u srpnju dočekati redizajniranu Fabiju.

Toyota krajem ove godine očekuje novi Land Cruiser, a u srpnju 2018. osvježeni Aygo.

Volkswagen T-Roc u pretprodaju će sredinom prosinca, dok mu službena prodaja počinje u siječnju. Novi Touareg na našem se tržištu očekuje u lipnju.

Volvo XC40, s kojim švedska marka ulazi u segment manjih SUV-ova, već se može naručiti, a prvi će kupci aute dobiti krajem ožujka. Novi V60 u Hrvatskoj se očekuje u trećem kvartalu 2018. Krajem godine stići će i prvi Cross Country primjerci, a tada će biti predstavljen i novi S60.

GALERIJA Ovo je 10 najružnijih automobila svih vremena

Porsche Carrera 911 T
1/11

 

Komentara 1

Avatar Papatest
Papatest
13:18 04.12.2017.

Najbolji je Cayene 540 konja za vožnju po livadi nekada je za to trebao samo jedan konj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije