Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši pripadnik armije bih

Traži istragu protiv Nikolića i Vučića za ratni zločin

Aleksandar Vučić
Patrik Macek/PIXSELL
02.02.2014.
u 13:07

Omer Isović je od Tužiteljstva BiH zatražio Da provjeri "sve relevantne podatke i svjedoke, pregleda videomaterijale i natpise u medijima koji Vučića i Nikolića dovode u direktnu vezu s poticanjem na zločine".

Bivši pripadnik Armije BiH iz Tuzle Omer Isović uputio je Tužiteljstvu BiH zahtjev za pokretanje istrage protiv potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Srbije Tomislava Nikolića zbog "poticanja na ratni zločin prema nesrpskom stanovništvu u BiH u vremenu 1992-1995.", javljaju mediji u Srbiji.

Isović je od Tužiteljstva zatražio neka provjeri "sve relevantne podatke i svjedoke, pregleda videomaterijale i natpise u medijima koji Vučića i Nikolića dovode u direktnu vezu s poticanjem na zločine".

- Predsjedniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju se već sudi u Haagu za ratne zločine koje su počinile paravojne postrojbe koje su bile neposredno pod njihovom kontrolom. Vučić i Nikolić su u to vrijeme zajedno sa Šešeljom bili najistaknutiji aktivisti stranke i samim tim velika je pretpostavka da su bili uključeni i u određene nečasne stvari - naveo je Isović u zahtjevu koji je poslao i medijima.

U prilogu je dostavio videomaterijale u kojemu se vidi kako sadašnji predsjednik Srbije dobiva orden četničkog vojvode na Romaniji, snimka kako Šešelj i Nikolić obilaze ratne srpske položaje iznad opkoljenog Sarajeva. Dostavio je i snimku sa sjednice Skupštine Srbije na gdje Vučić govoreći o NATO bombardiranju srpskih položaja prijeti "Ubijte jednog Srbina, mi ćemo ubiti stotinu muslimana".

>>Tenkovima i helikopterima spasili 700 ljudi, pomogali Vučić i Đoković!

Komentara 8

K1
krilnik_11
13:27 02.02.2014.

Hajde da bar netko povuče to pitanje kad uz nesporne dokaze iz Antina i Baranje ni josipović,ni drug zoka a ni drug bajić ne smatraju potrebnim istražiti slučajeve te dvojice četnika te podignut optužnice.

BA
barjak
13:57 02.02.2014.

Bravo Omer da si to naprvio kad vec oni koji su zato placeni nerade svoj posao ili ih cak na velika vrata rehabilitiraju i sa njima se ljubakaju.

VE
velikazmija
21:26 02.02.2014.

daj daj smijenite nikolića i čika spasoju -a. vučića -- na čelo srbije nezavisnog tadića i ponovno sklepajte jugoslaviju ali prije uklonite dodiga---bez hrvata i slovenaca- sretno--

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije