Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne odobrava

Srpska pravoslavna crkva protiv kanonizacije kardinala Stepinca

Patrijarh Irinej
Slavko Midžor/PIXSELL
02.07.2014.
u 12:56

Patrijarh Irinej je u nedjeljnom intervjuu Politici rekao da su najave iz Vatikana da bi kardinal Stepinac mogao biti kanoniziran do kraja ove godine, "bile veliko iznenađenje za srpske arhijereje''

Stav Srpske pravoslavne crkve prema kanonizaciji kardinala Alojzija Stepinca uručen je tajniku za odnose Vatikana s drugim zemljama, Dominiqueu Mambertiju, doznaje beogradska Politika koja nije imala uvid u dopis, "ali je nesumnjivo da SPC ne gleda s odobravanjem na najave kako bi Stepinac mogao postati svetac".

Vatikanski šef diplomacije odnijet će papi Franji i pismo šefa srpske države posvećeno kanonizaciji zagrebačkog kardinala. Patrijarh Irinej je u nedjeljnom intervjuu Politici rekao da su najave iz Vatikana da bi kardinal Stepinac mogao biti kanoniziran do kraja ove godine, "bile veliko iznenađenje za srpske arhijereje, jer da netko bude svjetitelj, to mora biti zaista svijetla i sveta osoba koju prihvaćaju kao takvu i drugi krščani".

>>Srpski predsjednik zahvalio papi Franji na potpori i spomenuo Stepinca
 

Komentara 76

CR
CroHR123
13:35 02.07.2014.

Vatikan prije kanonizacije svakako u obzir treba uzeti mišljenje poznatih mirotvoraca iz SPC-a.

CR
CroHR123
14:52 02.07.2014.

Još jedan desant istočnih komentatora na članak na hrvatskim portalima. Uvijek gledaju i brinu tuđe brige, što najbolje pokazuje koliko su zadovoljni onime što sami imaju. Samo je pitanje koliko će im trebati da ovaj portal proglase srpskim, kao što su npr. Ruđera Boškovića i ostale Hrvate iz Dubrovnika proglasili Srbima.

Avatar Peterančan
Peterančan
13:42 02.07.2014.

Pa, u pravu je, trebalo bi kanonizirati Dražu Mihajlovića, Gavrila Principa, Miloševića, Šešelja ... šta će bre tamo neki Hrvat koji je spašavao živote i ljudima i srbima. Ne uklapa se to u njihovu ideologiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije