Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pismo zahvalnosti

Srpski predsjednik zahvalio papi Franji na potpori i spomenuo Stepinca

Tomislav Nikolić
Jurica Galoić/PIXSELL
01.07.2014.
u 15:55

U pismu je Nikolić naveo kako će mu biti drago "poglavaru Rimokatoličke crkve poželjeti dobrodošlicu u Srbiji čim o njegovom posjetu bude postignut dogovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom"

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je papi Franji pismo zahvalnosti za pomoć koju je pružio nakon poplava koje su pogodile Srbiju, prenose srpski mediji priopćenje Ureda predsjednika.

U pismu je Nikolić naveo kako će mu biti drago "poglavaru Rimokatoličke crkve poželjeti dobrodošlicu u Srbiji čim o njegovom posjetu bude postignut dogovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom".

Nikolić je izrazio želju da se "zajedničkom mudrošću ne načini nikakav potez koji bi bilo koga uvrijedio, pogotovo u vezi odnosa prema povijesti, Drugom svjetskom ratu i ulozi Alojzija Stepinca u njemu". Uputio je Vatikanu zahvalnost što nije priznao neovisnost Kosova.

>> 'Blaženi Alojzije Stepinac bit će proglašen svetim do kraja 2015.'

Komentara 7

Avatar guten_tag
guten_tag
17:00 01.07.2014.

opet velikosrpski guslari čiji je program zasnova na zločinu zazivaju sukobe, prije par dana Pupovac sad vojvoda Nikolić. misle skrenuti pozornost sa njihovog terorističkoga nedjela na Vidovdan 1914., kad su kao psi rata obavljali prljave poslove za svoje gazde. srbi imaju zločinački velikosrpski program prilikom čijeg su provođenja ubijali sve one koje su označili kao neprijatelje. ubijali su Albance, Hrvate, bosanske muslimane, jedini primjer u povijesti da je netko okupirao saveznika kao što su oni okupirali C.Goru i donosili "mitraljeski ustav" o prisajedinjenju. i sad ovaj pripadnik okupatorske vojske osumnjičen za zločine u hrvatskom selu Antin ponovo vrijeđa žrtvu jugo komunističkog zločinačkog režima blaženog A. Stepinca.

LU
ludvig989
16:35 01.07.2014.

Velikosrpska politika je još živa a ovaj lik je dokaz tome. HDZ čim dođe na vlast mora blokirati sva poglavlja dok oni ne raščiste sami sa sobom. SDP to neće uraditi jer oni "skidaju hlače" gdje god dođu!!

Avatar gusjenica
gusjenica
16:30 01.07.2014.

Ovi srbi nisu si mogli izabrati boljeg predsjednika. Prava je slika i prilika njihova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije