Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN MONZA

Hamilton stigao prvi do cilja, ali pobjeda bi mogla biti poništena?!

Lewis Hamilton
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
06.09.2015.
u 16:24

Nakon utrke je potvrđeno da su Mercedesovi vozači pod istragom sudaca jer je pritisak u gumama bio za 0.3 psi manji od minimalnog dopuštenog na bolidu Lewisa Hamiltona, odnosno 1.1 psi na Rosbergovom W06.

Mercedesov vozač Lewis Hamilton je pobjednik VN Italije vožene u Monzi. Aktualni svjetski prvak je nakon ciljem prošao ispred Sebastiana Vettela u Ferrariju i Felipea Masse u Williamsu te je svoj vodstvo u poretku vozača sada povećao na 53 boda u odnosu na timskog kolegu Rosberga.

Start utrke je obilježio Kimi Raikkonen koji je nakon gašenja crvenih svjetala ostao stajati na svom mjestu. Finac je svoj SF15-T pokrenuo nakon par sekundi, ali mu to nije pomoglo te se nakon nekoliko zavoja našao na posljednjem mjestu. Lewis Hamilton je obranio vodeće mjesto nakon prve šikane te je nastavio graditi veliku prednost u odnosu na drugoplasiranog Vettela.

Već u drugom krugu su odustala oba Lotusova vozača, a uz kazne prolaska kroz boks za Maxa Verstappena i pet sekundi za njegovog timskog kolegu Carlosa Sainza zbog odlaska izvan granica staze (u prvoj šikani na startu) i stjecanja prednosti, te nekoliko dobrih pretjecanja, Kimi Raikkonen se ubrzo našao u krugu osvajača bodova.

U 19. krugu je s petog mjesta prvi u boks otišao Nico Rosberg te je tzv. undercutom kroz boksove prestigao Wililamsove vozače Massu i Bottasa. Do kraja nismo gledali pretjerano zanimljivu utrku, u kojoj je Lewis održavao svoju prednost od 20-ak sekundi. Nico Rosberg se pred kraj utrke uspio približiti Vettelu na nešto manje od dvije sekunde, ali mu je u 51. krugu eksplodirala stara specifikacija pogonske jedinice, kojoj je ovo bila šesta utrka u nizu. Do posljednje stepenice pobjedničko postolja je tako došao Felipe Massa, koji se u posljednjim krugovima utrke uspio obraniti od timskog kolege Valtterija Bottasa. Kimi Raikkonen je nakon lošeg starta došao do petog mjesta, a dobar nastup su ponovno imali Force Indijini vozači Sergio Perez i Nico Hulkenberg, koji su bili šesti i sedmi. Među osvajače bodova su se još upisali Daniel Ricciardo, Marcus Ericsson i Daniil Kvjat u drugom Red Bullu.

Četiri kruga prije kraja je zbog problema s bolidom odustao i Fernando Alonso u McLarenu.

Nakon utrke je potvrđeno da su Mercedesovi vozači pod istragom sudaca jer je pritisak u gumama bio za 0.3 psi manji od minimalnog dopuštenog na bolidu Lewisa Hamiltona, odnosno 1.1 psi na Rosbergovom W06.

REZULTATI:

1     Hamilton     Mercedes     53     1h 18:00.688
2     Vettel     Ferrari     53     + 0:25.042
3     Massa     Williams     53     + 0:47.635
4     Bottas     Williams     53     + 0:47.996
5     Raikkonen     Ferrari     53     +1:08.860
6     Perez     Force India     53     +1:12.783
7     Hulkenberg     Force India     52     + 1 krug
8     Ricciardo     Red Bull     52     + 1 krug
9     Ericsson     Sauber     52     + 1 krug
10     Kvjat     Red Bull     52     + 1 krug
11     Sainz     Toro Rosso     52     + 1 krug
12     Verstappen     Toro Rosso     52     + 1 krug
13     Nasr     Sauber     52     + 1 krug
14     Button     McLaren     52     + 1 krug
15     Stevens     Marussia     51     + 2 kruga
16     Merhi     Marussia     51     + 2 kruga
17     Rosberg     Mercedes     50     + 3 kruga
18     Alonso     McLaren     47     + 6 krugova
    Grosjean     Lotus     0     
    Maldonado     Lotus     0     

>> Više o F1 čitajte na GP1.hr

>> Hamiltonova dominacija se nastavlja, starta prvi u Monzi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije