Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORMULA 1

Sebastian Vettel najbržim vremenom zaključio predsezonska testiranja

Sebastian Vettel, Ferarri
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
05.03.2016.
u 08:49

Do drugog mjesta je došao Toro Rossov vozač Carlos Sainz koji je na ultramekanim gumama odvozio svoje najbolje vrijeme, uz ukupno odrađena 133 kruga na posljednjem danu testa. Slijedi ga Felipe Massa u Williamsu koji je bio pola sekunde sporiji na supersoftu.

Ferrarijev vozač Sebastian Vettel je odvozio najbrže vrijeme posljednjeg dana predsezonskih testiranja formule 1 na Circuit de Barcelona-Catalunya. Talijanska momčad se odlučila isprobati mekše mješavine Pirellijevih guma prije pauze za ručak, a Nijemac je na supersoftu odvozio krug od 1:22.852 zahvaljujući kojem je bio tri desetinke brži od drugoplasiranog Sainza. Vettel je poslijepodne odradio i simulaciju utrke te je ukupno odvozio 142 kruga na stazi pored Barcelone. Osim uobičajenih programa, Sebastian je isprobao halo-style zaštitu glave vozača koju smo jučer prvi puta vidjeli uživo na Ferrarijevom bolidu s kojim je nastupao Kimi Raikkonen, piše GP1.

Do drugog mjesta je došao Toro Rossov vozač Carlos Sainz koji je na ultramekanim gumama odvozio svoje najbolje vrijeme, uz ukupno odrađena 133 kruga na posljednjem danu testa. Slijedi ga Felipe Massa u Williamsu koji je bio pola sekunde sporiji na supersoftu.

Sergio Perez je postavio četvrto vrijeme, također na supersoftu, a njegov program je završen u 15 sati kada se Force India zaustavila u trećem sektoru staze. Test je nakratko prekinut, a redari su navodno vidjeli dim iz stražnjeg dijela bolida. Momčad još nije potvrdila što je bilo razlog zaustavljanja bolida i ranijeg završetka testnih aktivnosti za Pereza.

Lewis Hamilton je jutros nastupao za Mercedes te je odvozio peto vrijeme dana na mediumu. Aktualni svjetski prvak je izazvao prekid i crvenu zastavu kada se njegov W07 zaustavio na startno-ciljnoj ravnini 10 minuta prije kraja prvog dijela testa. Momčad je potvrdila problem s prijenosom koji ubrzo otklonjen, tako da je Rosberg mogao nastaviti svoj i momčadski program nakon pauze za ručak. Iza Lewisa su se smjestili Daniel Ricciardo u Red Bullu i Jenson Button u McLarenu.

Jolyon Palmer je ponovno imao problem s bolidom koji je ograničio njegov nastup. Problem je ovoga puta bila hidraulika, ali stvari su riješene nakon dva sata te je Britanac do kraja dana odvozio 90 krugova uz osmo najbrže vrijeme. Slijedi ga Marcus Ericsson u Sauberovom C35.

Haas je podijelio testne dužnosti među svojim vozačima kako bi Grosjean i Gutierrez dobili podjednaku kilometražu u VF-16. Meksikanac je na prva dva dana drugog testa propustio dosta vremena zbog problema koji su pogodili Haasov bolid, a priliku je danas dobio nakon pauze, tri sata prije kraja. Od toga je iskoristio samo posljednji sat jer VF-16 ranije nije bio spreman za izlazak na stazu. Romain Grosjean je odvozio 10. vrijeme, a 11. mjesto pripada timskom kolegi Gutierrezu. Vozači američke momčadi su danas kompletirali 91 krug.

Rio Haryanto je propustio gotovo čitav prvi dio dana zbog problema s bolidom. Na stazu se uspio vrati u posljednjim sekundama prije pauze za ručak te je odvozio samo instalacijski krug. Stvari su bile puno bolje u nastavku kada je Indonežanin odvozio još 56 krugova.

Posljednje mjesto pripada Nici Rosbergu koji je mijenjao Lewisa Hamiltona. Nijemac i njegova momčad i ovoga puta nisu lovili najbrža vremena, već su se posvetili long runovima. Rosberg je odvozio 70 krugova, a najbrže vrijeme je postavljeno na mediumu.

Time su završena predsezonska testiranja, a vozače ćemo sljedeći puta gledati za dva tjedna na otvaranju sezone u Australiji.

>> Većina vozača nezadovoljna novim sustavom kvalifikacija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije