Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
41. pobjeda u karijeri

Lewis se izjednačio sa Sennom: Sve mi izgleda nestvarno

Lewis Hamilton, Nico Rosberg
Foto: Reuters/Pixsell
28.09.2015.
u 08:00

Hamilton se već na VN Rusije može izjednačiti s Vettelom koji ima 42 pobjede u karijeri, više GP naslova imaju Prost (51) i M. Schumacher (91).

Mercedesov pilot Lewis Hamilton se nakon neočekivanog odustajanja u Singapuru ponovno vratio na pobjedničko postolje. Britanski vozač formule 1 pobijedio je na VN Japana te je napravio još jedan korak prema obrani naslova svjetskog prvaka, iako se do kraja prvenstva vozi još pet utrka. Njegov klupski kolega Nico Rosberg bio je drugi, a treće je mjesto osvojio Ferrarijev vozač Sebastian Vettel.

Vratili se u igru

– Važno je bilo vratiti se u igru. Ferrari je bio nevjerojatno brz na prošloj utrci, a mi smo podbacili. To je za nas bila katastrofa i tada smo napravili korak nazad. Ali u Japan smo došli jači – istaknuo je Hamilton.

Mercedesov se vozač osmom pobjedom sezone, ukupno 41. u karijeri, izjednačio po broju Grand-prix naslova sa svojim uzorom, brazilskom legendom Ayrtonom Sennom. A već na sljedećoj utrci, za VN Rusije (11. listopada), Lewis se može izjednačiti sa Sebastianom Vettelom koji ima 42 pobjede u karijeri, a više GP naslova imaju još samo Alain Prost (51) i Michael Schumacher (91).

– Ne mogu opisati osjećaj, sve mi i dalje izgleda nestvarno u ovom trenutku – istaknuo je Hamilton.

Utrka u Suzuki odlučena je na startu, kada je Hamilton već na prvom zavoju bio ispred Rosberga, koji je imao 'pole position'. Lewis je uspio proći, a Nico je nakratko dodirnuo travu te su Nijemca uspjeli zaobići Vettel i Bottas. Aktualni svjetski prvak je imao otvoren put prema još jednoj pobjedi.

– Lewis je bolje startao, imao je unutrašnju stranu u drugom zavoju i zadržao se ispred mene. Bilo je sjajno boriti se za drugo mjesto. Lijepo je kada se momčad vrati trijumfalno nakon debakla u Singapuru – kazao je Rosberg, koji je u 17. krugu prestigao Bottasa, a Vettela 13 krugova kasnije pri drugom ulasku u boks.

Prošli se tjedan špekuliralo da će Jenson Button u Japanu objaviti kraj karijere. Ali to se nije dogodilo. Prvi čovjek McLarena Ron Dennis otklonio je svaku sumnju:

Button ostaje u McLarenu

– Jenson ima dvogodišnji ugovor i neće se povući na kraju sezone. Ne namjeravamo s njim raskinuti ugovor, on ostaje u momčadi.

Vozačima je bio emotivan povratak na stazu u Suzuki, gdje je lani stradao 25-godišnji Jules Bianchi. Francuski pilot je prije više od dva mjeseca preminuo od posljedica te strašne nesreće kada se bolidom zabio pod dizalicu.

>> Nastavila se dominacija Mercedesa, Hamilton pobjednik VN Japana

Komentara 1

ED
Edomajka
22:35 28.09.2015.

Oprostite ali Senna ce uvijek biti na vrhu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije