Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINANCIJSKI PROBLEMI

Formula 1 ostala bez jedne momčadi!

Mercedes Formula One driver Lewis Hamilton of Britain (R) and teammate Nico Rosberg of Germany lead the pack during the start of the U.S. F1 Grand Prix at the Circuit of The Americas in Austin, Texas October 25, 2015.      REUTERS/Adrees Latif   Picture S
Reuters/PIXSELL
27.01.2017.
u 17:25

- Nemamo nikakva financijska sredstva ni strukturu kako bi održali momčad - rekli su iz FPR-a

Momčad Manora službeno je objavila da se neće natjecati u svjetskom prvenstvu formule 1 2017. godine. Kao razlog povlačenja navode kako se nije pojavio niti jedan potencijalni kupac.

Operativna kompanija Just Racing Services objavila je stečaj u siječnju ove godine. Rok za pronalazak kupca  nažalost došao je kraju. FPR kompanija nije imala drugog izbora nego zatvoriti momčad.

- Nemamo nikakva financijska sredstva ni strukturu kako bi održali momčad -  rekli su iz FPR-a, prenosi GP1.

- Žao nam je što moramo objaviti da naša momčad zatvara svoja vrata - izjavio je Geoff Rowley, savjetnik za stečajnu kompaniju FPR.

Postoji i mogućnost da se pojavi neki kupac i otkupi momčad, ali šanse da nastupe na prvoj utrci sezone u Australiji  su minimalne.

Novi vlasnici formule 1 već su ostali bez jedne momčadi u sportu, zbog nedovoljnih financijskih sredstava. Što znači da ćemo sljedeće sezone na gridu imati 10 momčadi i 20 bolida.

Manorovi korijeni potječu iz 2010. i Virgin Racing momčadi. Prvi stečaj objavili su 2014., ali u zadnji tren spasio ih je trenutni vlasnik Stephen Fitzpatrick.

Komentara 5

FI
Fisherman
18:23 27.01.2017.

Nema formule bez motora 2..0.Ovo sa motorima 1,6 je presmjesno....od kad su uveli te motore nisam pogledao nijednu utrku.Sam zvuk bolida me iritira

AU
austrougarskigeneral
17:44 27.01.2017.

još jedna loša momčad manje

KA
kažemja
02:10 28.01.2017.

Lova pokreće svijet !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije