Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORMULA 1

Gutierrez u Bahreinu s novom šasijom

Formula 1
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
28.03.2016.
u 17:17

- Neki dijelovi, poput šasije, su poslani natrag u Europu na provjeru i ispitivanje jer to ne možemo napraviti u Bahreinu. Imamo dosta rezervnih dijelova kako bi napravili drugu šasiju pa ćemo iskoristiti to - rekao je direktor momčadi Gunther Steiner.

Nakon velikog sudara između Estebana Gutierreza i Fernanda Alonsa na VN Australije, Meksikanac će imati novu šasiju za iduću utrku kalendara formule 1. Oštećenja na Haasovom bolidu nisu mogla biti popravljena u roku jer bolid mora biti otpremljen pa je tako momčad odlučila zamijeniti šasiju za VN Bahreina, piše GP1.

- Neki dijelovi, poput šasije, su poslani natrag u Europu na provjeru i ispitivanje jer to ne možemo napraviti u Bahreinu. Imamo dosta rezervnih dijelova kako bi napravili drugu šasiju pa ćemo iskoristiti to. Onda će popravljena šasija biti naknadno poslana u Bahrein da ju možemo koristiti kao rezervnu. Dečki će morati raditi dan i noć da bi ona bila spremna za Bahrein, ali to se može napraviti. Malo smo kratki s rezervnim dijelovima, ali imamo dovoljno da možemo opet voziti. Samo moramo nastaviti raditi - rekao je direktor momčadi Gunther Steiner.

Šesto mjesto Romaina Grosjeana u Melbourneu bilo je jedna od glavnih priča prošlog tjedna, a Francuz je osvojio i nagradu “Vozač dana”.

Steiner je bio vidljivo zadovoljan rezultatom, ali shvaća kako neće svaki vikend završiti tako dobro.

- Mislim da naš plan funkcionira, ali nećemo svaki vikend završiti šesti. Moramo biti oprezni sa svojim očekivanjima. Mislim da smo pokazali da možete osnovati novu momčad i završiti u sredini poretka. Nismo bili zadnji u Australiji, a to je bio jedan od naših ciljeva i mislim da nećemo biti zadnji ove godine. Koliko daleko ćemo doći je znak da naš plan radi. Nismo arogantni zbog našeg ranog uspjeha i biti će utrka gdje ćemo biti loši. Naše šesto mjesto u Australiji motivira momčad, tjera nas da radimo i da se trudimo na napravimo posao što bolje možemo. Ako nastavimo raditi kao što smo radili u Melbourneu, dobri rezultati će doći - zaključio je Steiner.

>> Button zadovoljan radom novog Hondinog šefa i njegovih inženjera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije