Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj proizvodnje

Zbogom kultnom VW kombiju nakon 63 godine

volkswagen
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/19
10.12.2013.
u 16:19

Proizvodnja kultnog kombija, koji se proizvodio još samo u Brazilu, prestaje 20. prosinca jer vozilo više ne udovoljava brazilskim sigurnosnim uvjetima

Epsko putovanje Volkswagenovog mini kombija nakon 63 godine došlo je kraju. Proizvodnja kultnog kombija, koji se proizvodio još samo u Brazilu, prestaje 20. prosinca jer vozilo više ne udovoljava brazilskim sigurnosnim uvjetima - da svako vozilo mora imati zračne jastuke i sigurnosnu bravu.

Kao oproštajni dar, Volkswagen je svojim kupcima ponudio limitiranu verziju kombija za kolekcionare. Očekuje se kako će biti izrađeno oko 1200 automobila koji će imati cijenu od 43.000 dolara.

Ljubitelji VW kombija diljem svijeta opraštaju se od omiljenog vozila, a u brazilskom Sao Bernado do Campu jučer je otvorena izložba posvećena ljubljenom minikombiju.

Sveukupno je izrađeno otprilike 10 milijuna vozila, dok ih je u Brazilu od 1957. proizvedeno oko 1,5 milijuna.

Kombiji su nazvani Tip 2, jer je VW izrađivao još jedan tip vozila, omiljenu Bubu. Tip 2 popularanost je stekao'60-ih i '70-ih zbog niske cijene, a postao je dio pop kulture zahvaljujući hipijima i ostalim avanturistima koji su usvojili Volkswagenov reklamni slogan - To nije samo automobil, više način života.

>>Volkswagen prestaje proizvoditi kombi nakon 63 godine

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar gladnijura
gladnijura
16:36 10.12.2013.

Puno sam kilometara prevalio sličnim kombijem (europska proizvodnja)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije