Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO IZ ŠKODE

Veliki češki SUV model Kodiaq usvojio je čisti njemački dizajn

Škoda Kodiaq
Foto: Škoda
1/6
07.09.2016.
u 10:00

Iako stražnji kraj podsjeća na BMW-ove linije, zadržane su tipične Škodine osobine - prostranost i praktičnost - a nadamo se i povoljnoj cijeni

Nakon niza fotografija zamaskiranog vozila i otkrivenih samo pojedinih detalja, Škoda je - uoči premijere na pariškom salonu - napokon pokazala kako izgleda njezin novi veliki SUV model.

Prva misao koja se nameće pri pogledu na fotografije je - njemačke linije. Dizajn - pogotovo stražnjeg dijela - neodoljivo podsjeća na onaj BMW-a X5... U svakom slučaju, vjerujemo da će Kodiaq polučiti tržišni uspjeh, jer SUV segment raste, ovakve su linije tražene, a češkom su proizvođaču adut i praktičnost te povoljne cijene. Tipično Škodina je i natprosječna ponuda prostora.

Stručnjaci koji su konstruirali Kodiaq izvukli su iz vanjskih dimenzija od 470 cm dužine i 188 cm širine maksimalno veliku unutrašnjost. Kodiaq se diči najvećim prtljažnim prostorom u klasi, zapremnine od 720 do 2065 litara. Model se opcijski može dobiti i sa sedam sjedala, koja imaju mogućnost uzdužnog pomicanja i promjene nagiba. Motorna će gama obuhvatiti pet motora: dva TDI i tri TSI stroja. Iz obujma od 1,4 i 2,0 litre razvijat će od 125 do 190 konjskih snaga. Na izbor će biti 6-brzinski ručni te 6 i 7-brzinski DSG prijenos, kao i pogon na sva četiri kotača. Kodiaq serijski dolazi, naravno, s pogonom na prednje kotače.

>> Prodaja novih vozila u kolovozu skočila za 37 posto, evo koja su najtraženija

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar NeNormalan
NeNormalan
10:07 08.09.2016.

Napokon su otjerali onog designera najružnijih auti na svijetu Yetija i Roomstera u penziju

GM
Gusta magla
16:04 07.09.2016.

Škoda vec dugo nema povoljne cijene.

AA
aabbcc
23:01 07.09.2016.

čisti njemački dizajn____ vratite vi njoj češki dizajn, kvalitet i cijene dok niste izgubili kupce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije