Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HR AUTO 2016.

Šest finalista u borbi za vrijednu titulu

Opel Corsa
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
04.11.2015.
u 11:00

Kandidati su za titulu HR auto 2016., abecednim redom, Audi A4, Mazda CX-3, Opel Astra, Renault Kadjar, Suzuki Vitara i Škoda Superb

Audi A4, Mazda CX-3, Opel Astra, Renault Kadjar, Suzuki Vitara i Škoda Superb, abecednim redom, finalisti su nacionalnog izbora za automobil godine HR auto 2016. Jedini izbor u kojem o najboljim automobilima na našem tržištu odlučuje struka, odnosno specijalizirani novinari koji su sve automobile imali priliku i isprobati, već 22. put organizira Zbor automobilskih novinara HND-a. Članovi Zbora glasanjem su izabrali šest finalista ovogodišnjeg izbora HR Auto.

Prije konačne odluke stručnog žirija automobili finalisti na testnom će se danu u drugoj polovici studenog okušati na poligonu ORYX Centra za sigurnu vožnju. Proći će nekoliko testova čija je svrha pomoći članovima žirija da lakše procijene koji automobil zaslužuje laskavu titulu i Zlatni volan. Članovi žirija, predstavnici 11 najutjecajnijih medija, finaliste će sukobiti u slalomskoj vožnji, na testu podupravljanja i prekoupravljanja, testu zadržavanja idealne putanje u zavoju i izbjegavanja prepreke na klizavoj površini. Klizava površina na ORYX-ovom poligonu simulira ugaženi snijeg.

Uz Zlatni, u sklopu izbora HR auto dodjeljuje se i Srebrni i Brončani volan, kao i posebna priznanja po kategorijama. O posebnim priznanjima također će odlučiti članovi Zbora automobilskih novinara, a dobitnici će biti poznati u prosincu, na završnoj svečanosti izbora za HR auto 2016. Do tada će titulu HR auto nositi aktualna, ovogodišnja dobitnica - Opel Corsa.

>> Opel Corsa je HR auto 2015. godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije