Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Martin Winterkorn

Šef Volkswagena dao ostavku nakon skandala s lažiranjem podataka o ispušnim plinovima

Foto: DPA/PIXSELL
23.09.2015.
u 17:22

Američka Agencija za zaštitu okoliša utvrdila je da je softver u Volkswagenovim i Audijevim automobilima pokretanima dizelskim motorima davao lažne podatke o emisijama štetnih plinova

Martin Winterkorn odstupio je s mjesta izvršnog direktora Volkswagena nakon što je ta kompanija bila upletena u skandal s iznošenjem lažnih podataka o emisijama štetnih plinova, javlja Business Insider.

Iako su njemački mediji javili kako će Winterkorna zamijeniti izvršni direktor Porschea Matthias Mueller, to još nije službeno potvrđeno.

Podsjetimo, posljedica možda i najtežeg skandala u novijoj povijesti Volkswagena zabilježena u ponedjeljak jest smanjenje vrijednosti kompanije za 15 milijardi eura. Naime, po otvaranju trgovanja Frankfurtske burze, dionica najvećeg svjetskog proizvođača automobila po prodaji pala je najviše u posljednjih šest godina. Već prije podneva pad je prerastao u katastrofu – cijena je pala za više od 20 posto.

Burzovni "hod po trnju" rezultat je skandala koji je izbio za vikend. Naime, američka Agencija za zaštitu okoliša utvrdila je da je softver u Volkswagenovim i Audijevim automobilima pokretanima dizelskim motorima davao lažne podatke o emisijama štetnih plinova. Zbog krivotvorenja podataka o emisijama njemačkoj kompaniji prijeti kazna od 18 milijardi dolara, a članovi uprave mogli bi i kazneno odgovarati. No, nevolja nikad ne dolazi sama pa su tako već najavljene i tužbe zbog prijevare kupaca.

>>  "Afera dizel" uzela je VW-u 15 milijardi eura!

Komentara 9

DU
Deleted user
18:02 23.09.2015.

Kod nas ne bi dali ostavku ni da ih uhvate spuštenih gaća sa maloljetnom djevojčicom, 2 kile kokaina i 10 robova u uredu.

Avatar lapolapo
lapolapo
18:12 23.09.2015.

oduvjek se ,da se najviše zla događa tamo gdje ima puno bombastičnih reklama,lijepih priča i mnogo novca,to je najljepše otisao E. Balzak.

AA
aabbcc
23:49 23.09.2015.

..plaćen njemački menadžer s godišnjom plaćom od 16 milijuna eura.___ Ma nije nas briga sto se Pusi !. Hvala vam da sada znam zasto je W-auto tako skupo .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije