Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
redizajn

Osvježeni DS5 prvi put bez Citroënova znaka na nosu

DS5
Foto: Citroën
28.02.2015.
u 17:00

Dizelsko električni pogon u prosjeku troši 3,5 l/100 km, u gradu manje od tri litre

Poznati Citroenov "Double Chevron" znak više neće stajati na njihovim luksuznim modelima DS, a prvi novitet od odvajanja premium brenda DS od matičnog Citroena je osvježeni najprestižniji model DS5.

Redizajn donosi potpuno novu masku s modernom interpretacijom šeterokutne prednje maske DS Wings s kromiranim krilima kao posvetu originalnom modelu DS odnosno Žabi, koja ove godine slavi 60. obljetnicu početka proizvodnje. Obnovljena su i svjetla, koja sada objedinjuju LED i ksenonsku tehnologiju.

U svakom slučaju avangardni stil još je uvijek dominantan. Takva je i unutrašnjost koja je minimalno izmjenjena a i dalje podsjeća na kokpit zrakoplova. Novost je veliki dodirni zaslon u boji, zbog kojeg novi DS5 ima 12 tipki manje na komandnoj ploči, a omogućuje i prikaz zaslona pametnog telefona (Mirror Screen funkcija).

Od luksuzne opreme i dalje su dostupna prednja masažna sjedala, vrhunski audio uređaj Denon, dvozonski klima-uređaj, pomična duga svjetla, kamera za vožnju unatrag i prikaz bitnih informacija u visini vozačevih očiju,...

Novi DS 5 opremljen je najnovijim motorima grupe PSA. Od benzinskih do dizelskih, svi motori u ponudi snažni su (od 120 do 210 KS) i ekološki prihvatljivi. Dizelaši troše od 3,8 l/100 km do 4,3 l/100 km. I dalje će u ponudi biti dizelski hibrid sa 4x4 pogonom koji ispušta samo 90 g/km CO2, a prosječno troši 3,5 l/100 km.

DS5 je dostupan sa 6-stupanjskim ručnim ili 6-stupanjskim automatikom najnovije generacije.

>> DS5 s BlueHDi motorom od 180 KS troši tek 4,4 l

>> Inovativne tehnologije i hrabar dizajn izdvajaju ga iz mase

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije