Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORTAŠICA

Najmunjevitija Opel Corsa OPC stotku dohvati 
za 6,8 sekundi

Opel Corsa OPC
Foto: Opel
1/6
11.02.2015.
u 07:00

1,6-litreni turbobenzinac sa 207 konja i 280 Nm pokreće prednje kotače ove Corse

Opel Corsa, HR auto 2015. godine, u Ženevi će dobiti svoju sportsku OPC (Opel Performance Center) verziju. Bit će to najbrutalnija Corsa u povijesti.

Pokretat će je 1,6-litreni turbo motor sa 207 KS i 280 Nm okretnog momenta, a troši umjerenih 7,5 litara na 100 km.

Atraktivan izgled

Time je Corsa stala uz bok gradskim sportskim paprenjacima poput Renault Cija R.S., Peugeota 208 GTI ili VW Pola GTi. Corsa OPC do stotke dolazi za 6,8 sekundi, a najveća joj je brzina 230 km/h.

– Naši OPC modeli dinamičan su vrh naših ponuda automobila. Oni odražavaju Opelovu sportsku tradiciju, utjelovljuju njemačko inženjerstvo, emocionalan dizajn i prepoznatljivu voznu dinamiku. Nova Corsa OPC impresivno pokazuje koliko su visoko naši inženjeri postavili standarde u segmentu sportskih malih automobila. Ona pokazuje svoj pravi karakter na zavojitim brdskim cestama, pa čak i na trkalištu. Tipični OPC, jednostavno čista strast – rekao je glavni izvršni direktor Opel Grupe Karl-Thomas Neumann.

Foto: Opel

Dakako, OPC model se od obične Corse razlikuje atraktivnim sportskim izgledom. Dolazi u flash plavoj boji, a prednja maska ima velike usisnike za zrak.

Dinamički modelirani bokovi s izraženim ukrasima na pragovima na odgovarajuć način povezuju prednji i stražnji dio.

Podvozje za uživanje

Spojler na poklopcu prtljažnika dostupan je u dvije različite izvedbe: kao suptilan standardni stražnji spojler i puno uočljiviji ultrasportski spojler. Sportski dojam pojačava i Remus dvostruka ispušna cijev. Sportsko podvozje uz novu tehnologiju frekvencijski selektivnog amortiziranja donosi više užitka u vožnji. U unutrašnjosti su Recaro sjedala koja optimalno drže tijelo, podrezan kožni upravljač, OPC kugla mjenjača i sportske papučice. Opelov informacijsko-multimedijski sustav IntelliLink bit će i ovdje dostupan kao opcija.

>> Opel Corsa je HR auto 2015. godine

>> Razotkrili smo adute nove Corse

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije