Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI ADUTI

Najmanji Mercedesov SUV košta od 257.978 kuna

Mercedes
Foto: mercedes
1/6
18.03.2014.
u 13:08

GLA je peti SUV u Mercedesovoj obitelji, ali prvi je koji će opcijski ponuditi novu generaciju 4Matic stalnog pogona na sva četiri kotača s varijabilnim okretnim momentom

Mercedesova gama u Hrvatskoj bogatija je za dva zanimljiva noviteta. Potpuno novi kompaktni crossover GLA stigao je zajedno s novom generacijom C-klase.

Nova generacija 4Matica

GLA je peti SUV u Mercedesovoj obitelji, ali prvi je koji će opcijski ponuditi novu generaciju 4Matic stalnog pogona na sva četiri kotača s varijabilnim okretnim momentom. Stoji od 33.712 eura odnosno 257.978 kuna, u izvedbi GLA 200, koju pokreće benzinac od 156 konjskih snaga. Na izbor je i benzinac snage 211 konja, koji je dostupan s pogonom na dva ili četiri kotrača (4Matic). Dizelsku ponudu po cijeni od 34.744 eura (265.875 kn) otvara GLA 200 CDI sa 136 KS, a birati se mogu i izvedbe sa 170 konja odnosno sa 4Matic pogonom. Ponudu zaokružuje moćni GLA 45 AMG, agresivnog nastupa te s najmoćnijim četverocilindričnim serijskim motorom od 360 KS i 450 Nm. Do stotke pojuri za samo 4,8 sekundi te postiže elektronski ograničenih 250 km/h, a sve uz deklariranu prosječnu potrošnju od 7,5 l/100 km. Košta 77.060 eura.

Vizualno, već je i početni GLA upečatljiv, a uvjerljiv je i na cesti. Može se pohvaliti najmanjim otporom zraka u segmentu. Mercedesov GLA nastao je na temeljima A-klase, pa ne čudi što je u vožnji ugodan i dinamičan. Donosi tradicionalnu Mercedesovu robusnost, čvrstoću i kvalitetu, a novi dizajn interijera u njemačke premium modele donio je toliko željen osjećaj dinamike i mladenačkog duha.

Obilje napredne opreme

Ovisno o izabranom motoru, dolazi s ručnim ili automatskim mjenjačem, a dio bogate opreme mu je i kontrola brzine na nizbrdici te posebno pripremljen ESP.

Model dug 442 cm nudi i 421 do 836 litara prtljažnog prostora, a osobinama bi trebao biti poželjan mladim obiteljima koje žele urbani automobil sposoban i za blaže off road avanture.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije