Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEST

Poželjan kompakt naglašene dinamike, ali i štedljivosti

mercedes a-klase
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/10
24.01.2016.
u 17:00

A-klasa dobila je novo podvozje s prilagodljivim amortizerima, LED glavna svjetla te sustav za izbor programa vožnje

Dotjerujući A-klasu Mercedesovi su inženjeri uzeli u obzir sve na što su njihovi kupci ukazali. Dakle, promijenili su ono što su vozači naveli kao nedostatak. Premium kompakt u najnovijem je izdanju izbrušen kako bi pružio još veći užitak i komfor.

Od velikog zaokreta 2012. godine A klasa se nametnula kao jedan od najatraktivnijih i najnaprednijih kompaktnih modela. Promjene na izgledu stoga su minimalne, tek blago zatezanje bora vidljivo na branicima i svjetlima. Model je dobio novo podvozje s prilagodljivim amortizerima, LED glavna svjetla, te Dynamic Select sustav za izbor programa vožnje.

Putničkoj je kabini nova instrumentna ploča dala sportskiji štih, a kod testnog primjerka on je posebno naglašem AMG Line izvedbom. Zaslon infotainment sustava koji dominira centralnom konzolom malo je povećan. Materijali su u interijeru novi, a školjkasta sjedala - osim što izgledaju vrhunski - odlično podupiru tijelo i prilično su udobna. Vratimo se ipak na sustav Dynamic Select, jer od njega se u osvježenoj A-klasi puno očekuje. Zahvaljujući ovom sustavu vozač može prilagoditi postavke motora, prijenosa, upravljača, podvozja i klimatizacijskog uređaja. Birati može između četiri načina rada: Comfort, Sport, Eco i Individual.

U testnom primjerku - s paketom AMG Line i automatskim mjenjačem s dvije spojke 7G-DCT - Dynamic Select je serijski. Pod poklopcem motora dizelaš je od 109 KS, agilan, uglađena rada i skromnih zahtjeva (proječnih 4,5 l/100 km). U malom je raskoraku s agresivnim vanjskim AMG Line dizajnom, no za realne potrebe vozača kompakta sasvim je dostatan.

>> U Detroitu predstavljen novi Mercedes E-klase

>> Najmanji bavarski crossover manire dijeli s većim modelima

Komentara 4

AU
Autodci
11:42 25.01.2016.

U ovom članku nije nitko napisao, da ovaj automobil sa malo opremice i cijenom od 300 000 kn, dolazi sa renault motorom (daleko od toga da nije taj motor vrhunski, ugraduje se u preko 40 modela automobila) ali ljudi mojii to je sramota za auto svijet da jedan brand kao sto je mercedes ne zeli iz ekonomskim razloga razviti svoj dizel motor, ne zelim mercedesa sa renault motorom, ali o tome se ne zeli pisati

KA
KaiserMrva
18:29 24.01.2016.

Kome je namijenjena ova reklama?!

VE
Velebit12
17:03 27.01.2016.

Postoje razne marke automobila, ali Mercedes je kralj i točka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije