Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posebna serija

McLaren sa 650 KS stotku uhvati za tri sekunde!

McLaren 650S Le Mans
Foto: McLaren
27.01.2015.
u 12:00

Cijena svakog od 50 primjeraka, koliko će ovih jurilica posvećenih 20. obljetnici pobjede na LeMansu biti proizvedeno, prije oporezivanja iznosi 2,45 milijuna kuna

Kako bi obilježio 20. godišnjicu pobjede na utrci izdržljivosti 24 sata Le Mansa, McLaren je izradio posebnu seriju 650S Le Mans. Bit će izrađeno samo 50 primjerka ovog supersportskog automobila kojeg će pokretati 3,8-litreni twin turbo V8 motor sa 650 konjskih snaga i 678 Nm okretnog momenta i to samo u coupe izvedbi. Dakle, ako ste mislili čekati na kabriolet, ništa od toga.

Cestovni bolid

Da se radi o pravom cestovnom bolidu dokazuju performanse koje su u znaku broja tri – maksimalna brzina mu iznosi 333 km/h, a sprint do stotke traje samo tri sekunde.

Zanimljivo, McLaren je za 650S Le Mans angažirao Petera Stevensa, dizajnera kultnog modela F1, koji nam je prije samo godinu dana na Autor konferenciji u Zagrebu kritizirao recentni McLarenov dizajn, rekavši da je P1 dizajniran s premalo emocija. Jedno je sigurno, 650S budi emocije.

Novi stražnji difuzor i dodatna krilca brinu se da se ovako snažan automobil pri strelovitim ubrzanjima drži tla, a poboljšana je i aerodinamika. Novi su i 19" naplaci sprijeda i 20" straga iza kojih se kriju atraktivne karbonsko-keramičke kočnice s narančastim kočionim kliještima.

U unutrašnjosti su se Britanci odlučili za jednostavnost. Pročišćeni dizajn, crna koža i alcantara, a monotoniju razbijaju narančasti detalji

Paprena cijena jurilice

Cijena automobila prije oporezivanja je 2,45 milijuna kuna, a svaki od 50 kupaca će dobiti pozivnicu za proslavu 20. godišnjice povijesne pobjede koja će se održati, dakako, na pisti u francuskom Le Mansu.

Komentara 1

DI
dinamojavolim1
12:32 27.01.2015.

ne kupujem ove ispod 2,4 do 100

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije