Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dacia

Karavanski Logan s cijenom od 64.700 kn i prtljažnikom od 573 l

dacia logan mcv (1)
Foto: Dacia
1/5
23.10.2013.
u 16:14

U ponudi su tri motora: 1,2-litreni benzinac od 75 KS dostupan i u tvorničkoj plinskoj verziji te 1,5-litreni dizelaši od 75 i 90 KS

Nova Dacia Logan MCV, karavanska inačica Logana koji se više ne prodaje na HR tržištu, stigla je u naše prodajne salone. Popularni karavan od 2006. godine u 40-ak zemalja prodan je u 340.000 primjeraka.

Nova generacija donosi atraktivniji izgled i sve značajke predstavljene u novom modelu Sandero. Ubrajaju se tu serijski ESP i bočni zračni jastuci, elementi koje ranije nismo serijski nalazili u Dacia modelima. Uz doplatu su dostupni multimedijski sustav MediaNav, regulator i ograničivač brzine, stražnji parkirni senzori, način vožnje "Eco"...

Predmeti od 2,7 metara

Najveća vrlina Logana MCV ostala je prostranost. U njega može stati pet odraslih osoba uz prtljažnik od 573 litre. Dug je 449 cm, a može prevesti predmete dužine 270 cm.

Dakako, motori su Renaultovi, dobro poznati iz Dacijine game. Početni je benzinac 1,2 16V sa 75 KS. Isti motor dostupan je i u plinskoj (LPG) varijanti. Tako Dacia nastavlja promicati autoplin kao ekonomičnu alternativu dizelu. Motor 1,2 16V LPG ispušta 120 g/km CO2. Kao i kod ostalih Dacijinih vozila na plin, vozač jednostavnim mehanizmom bira između benzina i plina. Plin košta manje od 5,5 kuna, pa je očito da se radi o štedljivijoj opciji koja zaista može biti alternativa dizelašima.

Dizelaš troši 3,8 litara

Također, u Loganu MCV dostupne su dvije verzije 1,5-litrenog dCi dizelskog agregata - sa 75 i 90 KS. Potrošnja je kod štedljivih dizelaša deklarirana na 3,8 l/100 km.Cijena početne benzinske verzije je 64.700 kuna. LPG izvedba košta 79.500 kuna, a dizelska sa 75 KS stoji 86.500 kuna.

>> Autoclick: Dacia Lodgy - ponuda vs. cijena

>> Dacia uoči sajma u Frankfurtu predstavila osvježeni Duster

>> Dacia Dokker - za obitelj i profesionalce

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije