Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVITET

Snažan kompakt do stotke stiže za 5,7 sekundi i juri do maksimalnih 270 km/h

Honda
Foto: Honda
12.06.2015.
u 17:00

Čak 310 KS i 400 Nm okretnog momenta čini ovu Hondu najsnažnijim Type R modelom u povijesti

Za vrući kraj ljeta pobrinula se Honda najavivši da krajem kolovoza u Hrvatsku stiže Honda Type R. Najbrutalniji Civic Type R u povijesti Honda najavljuje već pet godina, a zadnje dvije na prestižnim salonima pokazuje koncepte koji su gotovo spremni za serijsku proizvodnju. Sada je i proizvodna izvedba napokon spremna.

Jesenas je Honda za Type R snimila inovativnu reklamu, a jedna od lokacija snimanja je bila i okolica naše Rijeke. Proljetos je Honda s Civic Type R-om srušila rekord staze u Nürburgringu za automobile s prednjim pogonom odvozivši legendarni krug Nordschleife za 7 minuta i 50,63 sekunde, gotovo četiri sekunde brže od Renault Meganea R.S. To je najbolji dokaz da se radi o pravoj sportskoj jurilici.

Glavne značajke automobila su turbo agregat, napredni ovjes koji omogućuje zavidne vozne osobine i maksimalni prijenos snage na prednje kotače te +R mod koji regulira postavke ovjesa i rada motora s ciljem povećanja uzbuđenja u vožnji. Pored ovih izrazito sportskih značajki, automobil je zadržao prostranost i funkcionalnost "civilnog" Civica s 5 vrata. A peterovratni Civic je najprostraniji kompakt na tržištu sa 477 litara prtljažnog prostora. Srce ovog iznimnog automobila čini novi dvolitreni benzinski VTEC turbo agregat s izravnim ubrizgavanjem. Maksimalnu snagu od 310 KS razvija pri 6500 okretaja, a maksimalni okretni moment od 400 Nm u rasponu od 2500 do 4500 okretaja u minuti. Ubrzanje od 0 – 100 km/h iznosi 5,7 sekundi, a maksimalna brzina 270 km/h. Sve ove iznimne performanse dostupne su uz prosječnu potrošnju od 7,3 l/100 km.

>> Najprostraniji obiteljski kompakt sada ima i pravi sportski dizajn

>> Manji sudar može napraviti štetu u vrijednosti gotovo pola novog automobila

Ključne riječi

Komentara 1

PU
pulizg
08:20 13.06.2015.

po najavama trebao izgledat 5 puta ljepsi a na kraju nis posebno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije