Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NABIJEN STRAGA

Googleov samovozeći auto prvi put u nesreći s (lakšim) ozljedama

Google Lexus
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
17.07.2015.
u 11:57

Lexus je stao prije križanja, a u njega se bez kočenja zabio auto

Google je objavio kako je njihov samovozeći automobil završio u još jednoj prometnoj nesreći. Ovaj slučaj zanimljiv je po tome što je, kako navodi NBC, riječ o prvoj takvoj nesreći u kojoj su zabilježene ozljede, iako lakše.

Direktor Googleova programa Chris Urmson jučer je objavio kako je njihov Lexus 1. srpnja u Mountain Viewu u Kaliforniji udaren straga. Lexus je išao prema križanju, na semaforu mu je bilo zeleno, ali je na drugoj strani bila kolona pa vozilo nije odmah prešlo cestu kako ne bi zaglavilo nasred križanja, već je, kao i još tri vozila, stalo prije samog križanja. Urmson navodi da je Lexus polako zakočio, no to nije spriječilo vozača automobila koji ga je pratio da se zabije u njega, i to bez kočenja.

- Naše kočenje bilo je normalno i prirodno, vozilo iza nas imalo je dosta razmaka, ali nije uopće usporilo. Nesumnjivo je vozač bio ometen i nije gledao cestu ispred sebe - objavio je Urmson.

U Googleovu vozilu, osim obveznog vozača, bilo je još dvoje putnika. Završili su na provjeri u bolnici te su pušteni. Vozač drugog automobila, kojemu je cijeli prednji branik otpao, žalio se na bolove u vratu i leđima. Googleovi automobili prethodno su sudjelovali u 14 manjih nesreća, s time da nijednu nisu skrivili, a većinom je bila riječ o udarcima straga, baš kao i u ovom slučaju.

 

>> Google svoj samovozeći auto počeo testirati na gradskim ulicama

>> Google predstavio prvi kompletni prototip potpuno samovozećeg automobila

Komentara 1

KK
Kvrgava Klada
20:12 17.07.2015.

Lik skužio Googlov auto pa pokušava izvući neku lovicu :) Na njegoovu žalost Google auto prepun senzora pa će se lako vidjeti tko je kriv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije