Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVILI PROTOTIP

Googleov novi samovozeći auto nema kočnice, upravljač ni pedale

Google
Foto: Google
1/2
28.05.2014.
u 08:18

Brzina prvih vozila ograničena je na 40 km/h

Googleovi samovozeći automobili već su dobro poznati javnosti, no jučer predstavljeni prototip je poseban - nema kočnica, upravljača ni pedala jer, kako kažu u Googleu, nisu potrebni. Softver i senzori obavljaju njihove zadaće.

Brzina prvih vozila iz sigurnosnih je razloga ograničena na 40 km/h. Maleni auto iznutra nije luksuzan, ima dva sjedala, prtljažni prostor, samo jedan gumb za kretanje i zaustavljanje te ekran koji prikazuje put.

Auto je na konferenciji Code predstavio suosnivač tvrtke Sergej Brin, prenosi Business Insider. U Googleu namjeravaju proizvesti 100 primjeraka ovog prototipa, a njihovi će vozači ovog ljeta testirati rane verzije vozila, s ručnim kontrolama. Bude li sve išlo kako treba, Google tijekom sljedećih nekoliko godina namjerava pokrenuti pilot-program u Kaliforniji.

Kako su ljudi koji su imali prilike testirati ovo jedinstveno vozilo reagirali možete pogledati u videu:

 

>> Auto – glavna stvar u internetu stvari

>> Google svoj samovozeći auto počeo testirati na gradskim ulicama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije