Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozili smo

FOTO Opel Adam - svaki automobil može biti jedinstven

opel adam (1)
Foto: Opel
1/14
23.11.2012.
u 17:45

Prvi mali šminkerski Opel u Hrvatsku stiže u prvom kvartalu 2013. Cijena još nije poznata

Prvi mali šminkerski Opel - model Adam - u Hrvatsku stiže u prvom kvartalu iduće godine. Cijena za naše tržište još nije poznata, no u Njemačkoj će Adam startati od 11.500 eura. Nije malo za automobil dug 370 centimetara, no iz Opela su od početka projekta naglašavali da Adam neće biti jeftin - ni cjenovno ni kvalitativno. U to smo se i uvjerili tijekom prvih probnih vožnji u Lisabonu. Korišteni materijali su kvalitetni, završna obrada na razini više klase, kao i ponuđeni elementi za individualizaciju.Adam nudi 12 boja karoserije, tri boje krova, panoramski krov, 19 dekora za ukrašavanje unutrašnjosti, 15 dizajna sjedala, šest posebnih paketa...

Napredna tehnologija

Zahvaljujući mogućnosti ugradnje LED lampica na strop vozila, putnici u Adamu mogu uživati u prividu zvjezdanog neba. U ponudi je i napredna pomoć pri parkiranju, koja će locirati odgovarajuće bočno mjesto, te će sustav bez većeg angažmana vozača parkirati automobil. Također, Adam je prvi automobil s Opelovim novim informacijsko-multimedijskim sustavom koji donosi sve mogućnosti pametnog telefona unutar vozila, uz mogućnost povezivanja telefona s Appleovim mobilnim operacijskim sustavom iOS, ali i onih s Androidom. Novi sustav u vozilo dovodi aplikacije s interneta, primjerice GPS navigaciju, a mogu se koristiti i novi MP3 playeri, iPod i tableti. Prikupljeni se sadržaji prikazuju na velikom zaslonu osjetljivom na dodir.

>> Dobar izbor za vozače koji imaju 185 tisuća kuna

Klasičnih paketa opreme nema, već se Adam nudi u tri stila - moderan Jam, elegantan Glam i sportski Slam - uz velik izbor boja karoserije, tri boje krova, te brojne opcije uređenja interijera. U kabini, četiri putnika uživaju u dovoljno prostora. Sjedala su čvrsta i udobna, ergonomija uzorna. Pregledni okrugli instrumenti izvedeni su u stilu kronografa. S obrirom na trovratnu karoseriju, malo je nezgodniji ulazak putnika na stražnju klupu. Stražnja klupa, inače, sklopiva je u omjeru 50:50, a donosi i dva Isofox priključka za dječju sjedalicu. Za sigurnost se brine i šest zračnih jastuka.

Agilan i upravljiv

Tehnološke poslastice koje Adam guraju u višu klasu ne prestaju s opremom koja povećava komfor. Sve izvedbe standardno dolaze s agilnim i dinamičnim podvozjem s ESP-om, koji objedinjuje brojne funkcije a među njima i pomoć pri kretanju na uzbrdici. Adam je u vožnji agilan, upravljiv i predvidiv. Kretanje gradskim središtem, pri nižim brzinama, olakšava električni servo upravljač.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar flegmatik
flegmatik
13:44 26.11.2012.

Sladak je, ali ja cu cekati da se pojavi Eva - ona ce imati veci prtljaznik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije