Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZILI SMO

Duster na Velebitu - pravi terenac po cijeni od 109.900 kuna

dacia duster
Foto: Dacia
1/2
07.12.2013.
u 10:00

Najjeftinija verzija sa pogonom na prednje kotače stoji 89.900 kuna, a od sada je opremljen ESP-om i sa 4 zračna jastuka

Putevima Winnetoua po vrletima prekrasnog Velebita i kanjonom rijeke Zrmanje gdje su se snimali filmovi o legendarnom apačkom poglavici isprobali smo novi redizajnirani Dacia Duster. Umjereno zahtjevne makadamske ceste rumunjski kompaktni SUV opremljen 4x4 pogonom prolazio je kao od šale.

Već je putovanje snijegom okovanom Likom uz nalete jakog vjetra pokazalo Dusterove kvalitete. Pokazao se kao stabilan i miran, a u tim smo uvjetima koristili pogonski “auto” mod, gdje elektronika sama, kada je to potrebno prebacuje okretni moment i na stražnje kotače. Na velebitskom makadamu smo isprobali i “lock” mod rada, kada se zaključava diferencijal i 50 posto okretnog momenta uvijek šalje na stražnje kotače.

Vozili smo jači dizelski 1,5 dCi motor sa 110 KS, koji se čini idealan za Dustera. Štedljiv je a pruža dovoljno snage u svim uvjetima vožnje, kako na autocesti (168 km/h), tako i na terenu. Pogon na sve kotače može se kupiti još uz benzinsku verziju sa 105 KS.

U ponudi je još i slabiji dizelaš sa 90 KS, a novost je tvornička plinska verzija 1,6 benzinca za koju se doplaćuje 5000 kuna.

Najavljeni novi 1,2 TCe turbobenzinac sa 125 KS stiže iduće godine.

Redizajnirani Duster je minimalno poskupio, a sada dolazi bolje opremljen i sa zgodnijom unutrašnjošću te mnogo boljom zvučnom izolacijom. Serijski dolazi sa ESP-om i 4 zračna jastuka, a opcijski se može naručiti sa tempomatom, parkirnim senzorima, Media NAV sustavom... Kvalitetu Dustera pohvalili su i pripadnici HGSS-a, vrijedni volonteri koji svakodnevno spašavaju živote. Ove su godine koristili dva Dustera za svoje vrlo zahtjevne akcije, a od Dacije će na korištenje iduće godine dobiti dva nova komada. Spasitelji su možda i najbolja preporuka za terenca koji prema cijeni na tržištu nema konkurencije.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Django
Django
22:29 08.12.2013.

Al trošiiiii.............

Avatar morski covik 3
morski covik 3
18:18 07.12.2013.

Ajmo dobri Ljudi! Stvarno lip i dobar auto...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije