Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REDIZAJN CROSSOVERA

Duster donosi osvježen izgled i plinsku izvedbu

dacia duster
Foto: Dacia
1/8
19.11.2013.
u 18:00

Najmlađem automobilu rumunjske Dacije redizajnom je naglašen terenski karakter pa djeluje robusnije

Nova maska i svjetla, potpuno promijenjena unutrašnjost, bolja oprema te obnovljena motorna gama koja sada obuhvaća i plinom pogonjenu izvedbu - glavne su to novine na osvježenom Dusteru. Najmlađem automobilu rumunjske Dacije redizajnom je naglašen terenski karakter pa djeluje robusnije. Maska hladnjaka je nova, kao i svjetla, krovni nosači te kromirana ispušna cijev.

Serijski uz ESP

U kabini uočavamo nove instrumente i novu armaturnu ploču. U preoblikovanim sjedalima bolje se sjedi. Naslon je ojačan, pa su udobnija. Kupac može biti zadovoljniji i serijskom opremom, jer ona sada obuhvaća i elektronski nadzor stabilnosti te četiri zračna jastuka. Opcijski se nudi multimedijski i navigacijski sustav Dacia Media Nav sustav, s velikim (18 cm) dodirnim ekranom. U ponudi su i dva nova dodatna paketa koja još bolje naglašavaju off road duh vozila.

Paket Adventure donosi štitnike blatobrana i pragova, a paket Off road obuhvaća kromirane bočne cijevi i prednji štitnik. Duster je dobio i prikaz vanjske temperature, regulator i limitator brzine te senzore za parkiranje (u nekim izvedbama), kao i puno bolju zvučnu izolaciju. Manjim preslagivanjem dobiveno je više prostora, a prtljažnik prima 475 l. Dobio je i novu, krutu policu koja se može vaditi.

Neznatno veća cijena

Ponuda motora također je bogatija, a zanimljiva je plinska inačica na modelu sa 1,6-litrenim benzinskim motorom od 105 KS. Duster je također prvi put dobio Renaultov TCe motor od 125 konja, kojem je potrošnja znatno smanjena, na 6,1 l/100 km. Uparen je sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Dacijin kompaktni crossover dostupan je i u dvije dizelske 1,5 dCi izvedbe, sa 90 i 110 KS, koje sada nude bolje ubrzanje. Obnovljeni Duster u Hrvatsku stiže već za 10 dana. Bit će neznatno (oko 100 eura)skuplji od prethodnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije