Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽILI SMO

Do 50% bonusa za obvezno osiguranje vozila nikad nije bilo lakše doći

AUTO OSIGURANJE
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
20.11.2016.
u 12:00

Do bonusa od 50% za policu obveznog osiguranja od autoodgovornosti nikad nije bilo lakše doći, uvjerili smo se nazivajući osiguravateljske kuće kao tajni kupci. Nakon višegodišnje zabrane davanja bonusa bez redovnog stjecanja, lani je uvedena mogućnost dupliciranja bonusa pa oni koji po prvi put na svoje ime registriraju automobil i do sada nisu imali nikakve bonuse u svim osiguravajućim kućama mogu odmah dobiti 50% bonusa.

Polica ne mora ni biti aktivna

Uvjet je da im netko iz uže obitelji - bračni drug ili roditelji - imaju policu osiguranja s 50% bonusa i pristanu je duplicirati na novu policu obveznog osiguranja. Štoviše, ta polica ne mora biti aktivna, dovoljno je da nije neaktivna više od 10 godina. Polica s koje se duplicira bonus također ostaje na istom bonusu te su te dvije police u budućnosti potpuno odvojene pa ako jedna od njih u narednom razdoblju zbog prijavljene štete izbubi određeni postotak bonusa, drugoj se isti ne skida. No, do bonusa od 30% pa čak i 50% u nekim se osiguravateljskim kućama može doći i ako nemate u obitelji nikoga tko je sada ili je u prošlosti imao određeni bonus na svojoj polici.

Allianz je jedina osiguravateljska kuća koja nam je ponudila bonus mimo dupliciranja i prenošenja bonusa s drugog člana obitelji bez ikakvog drugog uvjeta. Oni odmah daju 30 posto bonusa na ugovaranje obveznog autoosiguranja od automobilske odgovornosti bez obzira što niste nikad imali policu na svoje ime niti u obitelji imate nekoga tko bi vam mogao duplicirati svoju policu osiguranja, kao što to traže druge osiguravateljske kuće. Štoviše, Allianz nema nikakve uvjete što se tiče godina vozačkog staža ili godina života pa i 18-godišnji vozač koji je tek položio vozački ispit te kupio prvi automobil kod njih može dobiti 30 posto bonusa.

U Euroherc i Jadranskom osiguranju, članicama Agram grupe, imaju drugačija pravila. Ako nemate nikakav bonus, a ne možete ga ni duplicirati od nekog člana obitelji određeni postotak bonusa možete dobiti zavisno o godinama vozačkog staža. Tako smo, primjerice, u Jadranskom osiguranju dobili 50% bonusa zbog toga što imamo vozačku dozvolu duže od 10 godina, a slično je bilo i u Euroherc osiguranju.

Teže do informacija

Novi način davanja bonusa svakako ide u prilog vozačima koji po prvi put registriraju automobil na svoje ime. Informirati o cijenama morat ćete se telefonski ili osobno jer skoro su sve osiguravajuće kuće na svojim web stranicama ukinule informativne izračune za cijene polica autoosiguranja. Neki osiguravatelji samo za izračun cijene police obveznog osiguranja traže ime i prezime, potpunu registraciju automobila, pa čak i OIB. To nam je otežalo prikupljanje podataka za istraživanje o cijenama polica osiguranja koje smo provodili za Opel Astru iz 2008. godine i vozača od 35 godina sa 12 godina vozačkog staža. Opširnije o ovoj, ali i brojnim drugim temama možete pročitati u novom broju magazina AutoStyle. Na stranicama bogatim zanimljivim sadržajem donosi, primjerice, konkretne izračune izmjena cijena vozila nakon što na snagu stupe izmjene Zakona o trošarinama, sve o autonomnim i poluautonomnim sustavima parkiranja, dužinu zaustavnog puta pojedinih automobila.

>> Cijene servisa automobila u Puli dvostruko skuplje nego u Zadru

Komentara 1

OB
ObrenM
13:45 20.11.2016.

Kakovi su kod isplata steta na vozilima-brzina i visina isplate ,puno im je dati i 30% od pune cijene police.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije