Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na testu: VW Golf

Dizajn podređen tradiciji, sigurnost pripada budućnosti

vw golf (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
02.08.2013.
u 15:19

Veći i opremljeniji od 'šestice', novi Golf 100 je kg lakši, pa je poletan i s početnim dizelašem od 105 konja

Automobil po kojem je klasa dobila ime, Volkswagen Golf VII, tržišnim uspjehom potvrđuje VW-ovu tezu da Golf mora ostati prepoznatljiv jer upravo to kupci vole. Stoga u moderniziranim linijama noviteta prepoznajemo karakterističnu veliku prednju rešetku, snažne lukove blatobrana i široki C nosač. Kvalitativno, Golf je također ostao dobar, stari Volkswagen - kvaliteta materijala i završne obrade na visokoj je razini. Dizajn interijera za naše je pojmove konzervativan, ali očito taj recept ipak pali kod većine vozača. No, i ovakav, tradicionalan, ipak je moderniziran. Središnja konzola okrenuta je prema vozaču, te objedinjuje i praktičan zaslon osjetljiv na dodir.

Novi Golf pregazio je tradiciju kad je riječ o komforu, praktičnosti i sigurnosti, jer je tu daleko bolji od prethodnika. Veći (dug je 425,5 cm) i opremljeniji od \'šestice\', novi Golf 100 je kg lakši, pa je poletan i s početnim dizelašem od 105 konja. Isprobani 1,6-litreni turbodizelaš radi mirno i tiho. Iako proizvođač obećava maksimalnih 192 km/h, 10,7 sekundi do stotke i prosječnu potrošnju od 3,8 l/100 km, na stotinu prevaljenih kilometara trošili smo litru i pol više. Uparen sa 5-stupanjskim ručnim mjenjačem, udovoljava viziji Golfa kao upotrebljivog, okretnog i štedljivog automobila. Iako, još bismo bili zadovoljniji s mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa.

Uz vanjske dimenzije, Golfu je povećan i međuosovinski razmak te sada iznosi 263,5 cm. Sve to zajedno, uz drugačiju organizaciju interijera, rezultiralo je većom prostranošću u kabini. Putnici na stražnjoj klupi imaju bitno više prostora za noge. Porastao je i prtljažnik, koji u \'sedmici\' prima 380 litara (1450 l sa spuštenim stražnjim sjedalima).

>> Prepolovilo se u odnosu na lani, VW i Golf i dalje najtraženiji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije