Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zeleni planet

Citroën i DM Green City Project obilježili Dan planeta Zemlje

green city project
Green city project
22.04.2013.
u 17:32

U ponudi je i potpuno električni Citroën C-Zero, koji omogućava tihu i ugodnu vožnju, a sve to uz 0 emisije štetnih plinova

U subotu 20. travnja, na Cvjetnom trgu u Zagrebu obilježen je Dan planeta Zemlje u sklopu dm green city projecta. Događaj je organizirala tvrtka dm, zajedno s učenicima eko škola, građanima i brojnim poznatim gostima.

Ovoj manifestaciji pridružio se i Citroën, u sklopu svoje strategije brige za okoliš. Tako je na Cvjetnom trgu izložen Citroën C4 Aircross, na hrvatskom tržištu dostupan sa štedljivim benzinskim i HDi motorima sa Stop & Start tehnologijom, koja dodatno smanjuje potrošnju i emisiju štetnih plinova. Citroën u Hrvatskoj također nudi i dizelski hibridni Citroën DS5 Hybrid4 Airdream, koji koristi tehnologiju hibridnog dizela, koja kombinira dizelski i električni motor, pogon na sva četiri kotača, 200 ks i emisiju od samo 104 g CO2/km.

U ponudi je i potpuno električni Citroën C-Zero, koji omogućava tihu i ugodnu vožnju, a sve to uz 0 emisije štetnih plinova. Proslavu je u ime Grada otvorio Marijan Maras, pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, a dm green city project podržao je i gradonačelnik Milan Bandić.

Zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Hrvoje Dokoza i pjevačica Nina Badrić učenicima eko škola dodijelili su nagrade za najbolje likovne uratke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije