Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZDUŽENA VERZIJA

BMW-ov premium kompakt sa 7 sjedala

BMW Serije 2 Gran Tourer
Foto: BMW
1/4
17.02.2015.
u 18:00

BMW Serije 2 Gran Tourer, jedini premium kompakt koji opcijski nudi sedam sjedala, u Hrvatsku bi trebao stići početkom ljeta

BMW je pokazao izduženu verziju jednovolumena čiji dizajn potpisuje Hrvat Domagoj Đukec, Seriju 2 Gran Tourer. Prostran, upotrebljiv i inovativno fleksibilan, BMW Serije 2 Gran Tourer prvi je svjetski premium kompaktni model koji nudi sedam sjedala.

Do 1905 litara prtljažnika

Unatoč kompaktnim dimenzijama – dug je 455,6 cm te je 180 cm širok i 160,8 cm visok – ima prostran interijer i velik prtljažnik čiji se obujam može povećati sa 645 na 805 litara. Sa spuštenim naslonima stražnjih sjedala, prtljažnik raste na čak 1905 litara. Standardno je ugrađena klizna stražnja klupa – s naslonom djeljivim u omjeru 40:20:40 koji se preklapa na pritisak gumba – što omogućuje postavljanje tri dječje sjedalice. Opcijski treći red sjedala može se potpuno spustiti u podnicu.

Pet novorazvijenih motora s turbopunjačem sa tri ili četiri cilindara razvijaju od 116 do 192 konjske snage. Prosječno troše između 6,4 i 3,9 l/100 km, te emitiraju 149 do 104 grama CO2/km.

Opcijski treći red sjedala

Kao jedino vozilo u premium kompaktnoj klasi koje nudi sedam sjedala, BMW 220d xDrive Gran Tourer bit će dostupan s pogonom na sve kotače. Također, sustavi pomoći u vožnji i informacijska i multimedijalna oprema dostupna uz BMW ConnectedDrive povećavaju sigurnost i komfor. Primjerice, Head-Up zaslon bitne informacije projicira u vidno polje vozača, a Traffic Jam Assistant pomaže pri ubrzanju, kočenju i zadržavanju u voznoj traci. Zahvaljujući novoj „myKIDIO“ aplikaciji, kojom vozač upravlja preko iDrive kontrolera, djeca mogu na tabletima gledati filmove, serije, audio knjige i predstave. Novi BMW Serije 2 Gran Tourer u Hrvatskoj se očekuje početkom ljeta.

>> BMW serije 2 Active Tourer u Hrvatskoj od 225.137 kuna

>> Međimurac odlučuje kako će izgledati svi moćni bavarski auti u idućih nekoliko godina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije