Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

Autocesta: Za dionicu Sisak-Lekenik dobivena lokacijska dozvola

27. listopada 2008. u 15:51 8 prikaza
Predsjednik uprave HAC-a Jurica Prskalo i sisački gradonačelnik Pintarić
Foto: Foto: Nikola Ćutuk

U pripremama i izgradnji autoceste Zagreb - Sisak, a posebice njezine dionice od Siska prema Lekeniku, neće biti nikakva odstupanja. To su na konferenciji za novinare nakon sastanka predstavnika Hrvatskih autocesta i Grada Siska potvrdili predsjednik Uprave HAC-a Jurica Prskalo i sisački gradonačelnik Dinko Pintarić.

Potvrđeni rokovi
– Sve aktivnosti odvijaju se po planu kako je bilo i najavljeno. Za dionicu Sisak - Lekenik dobili smo lokacijsku dozvolu, a podnesen je i zahtjev za građevinsku dozvolu. Sve daljnje aktivnosti u gradnji provodit ćemo u suradnji s Gradom Siskom.

Početak gradnje te dionice bit će u travnju 2009. godine, kada počinju radovi na mostu preko Odre. Dionica Velika Gorica - Buševac bit će završena do svibnja sljedeće godine, ulaz u Zagreb planiramo završiti do kraja rujna 2009. godine, a rok završetka autoceste od Zagreba do Siska, kao što smo najavili, ostaje lipanj 2010. godine. Za cijelu dionicu od Jakuševca do Buševca imamo građevne dozvole, što znači da je cijela dužina autoceste “pokrivena” dozvolama, pa zastoja ne smije biti – rekao je predsjednik Uprave HAC-a Jurica Prskalo.

Otkup zemljišta
Gradonačelnik Pintarić još je dodao kako su Sisak i regija već dulje zainteresirani za autocestu.

Kako se moglo zaključiti na temelju strukture nazočnih na operativnom sastanku u Gradskoj vijećnici, a tu su bili čelnici Općinskog suda, odnosno katastra, gruntovnice, gradskih upravnih odjela i drugi, rješavali su se imovinsko-pravni odnosi u sklopu otkupa zemljišta, odnosno izvlaštenja. Iskreno rečeno, u šturoj izjavi nije bilo novih detalja u gradnje autoceste, nego su potvrđene već poznate aktivnosti i rokovi.

BROJKE
Evo kako se glasalo u vašem mjestu
LJETNE PREHLADE
I dalje je važno paziti na zdravlje, pogotovo na higijenu nosa