Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEČKI MARATON

Među 41 tisućom maratonaca u Beču i 300-tinjak iz Hrvatske

bečki maraton
nph/EXPA/PIXSELL
13.04.2013.
u 08:19

Samo njih oko 150 dolazi, pod vodstvom Dragana Jankovića, iz zagrebačkih atletskih klubova „Sljeme“ i „Brooks Running Team"

Na 30. jubilarnom maratonu u Beču, u nedjelju 14. travnja ove godine, među 41 tisućom maratonaca nastupit će i 300-tinjak atletičara iz Hrvatske. Samo njih oko 150 dolazi, pod vodstvom Dragana Jankovića, iz zagrebačkih atletskih klubova „Sljeme“ i „Brooks Running Team", izvijestio je predsjednik Kulturnog i sportskog društva „Zagreb“ u Beču Blaško Papić.

- Hrvatske maratonce pred Organizacijskim će odborom bečkog maratona predstavljati dipl. ing. Zlatko Medibach, maratonac koji živi i radi u Beču - rekao nam je Papić, istaknuvši kako je Medibach i član KSD-a Zagreb u Beču, koji je domaćin hrvatskim maratoncima.

- Nakon maratona, KSD Zagreb iz Beča će hrvatske maratonce u nedjelju od 17 do 22 sata ugostiti u svojim prostorijama tik uz bečku Gradsku vijećnicu u Rathausstrasse 15 i pripremiti im prigodni domjenak - napomenuo je Papić, zaželjevši atletičarima dobro vrijeme i rezultat.

Za nedjeljni bečki maraton, koji počinje u nedjelju u 9 sati ujutro, a završava u 15 sati poslijepodne, prijavio se je rekordni broj učesnika: 41 tisuća iz 118 zemalja. Za učešće u maratonu dužine 42,195 kilometara prijavilo se je 10.510 takmičara, za polumaraton (21,1 km) njih 15 tisuća, a za štafetni maraton 3.100 timova. Dva su maratona rezervirana za djecu. Aktualni rekord bečkog polumaratona od 60 minuta i 18 sekundi drži etiopski atletičar Haile Gebrselassie, pišu austrijski mediji. On sudjeluje na maratonu u austrijskom glavnom gradu već treću godinu zaredom, a rekord je postavio prije dvije godine.

>> Četrnaestogodišnjakinja istrčala maraton na Antarktici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije