Veterani pedaliranja

Pronašli smo najstariji bicikl i najstarijeg sudionika. Večernjakovu Biciklijadu propustio je samo jednom!

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Pronašli smo najstariji bicikl i najstarijeg sudionika. Večernjakovu Biciklijadu propustio je samo jednom!
12.06.2022.
u 16:50
Najstariji natjecatelj jučer na Vugrinščaku bio je 78-godišnji Dragutin Belković, a na najstarijem biciklu, specijalki iz '75. 'dojahao' je Franjo Tenodi
Pogledaj originalni članak

Da se Večernjakova u proteklih više od četiri desetljeća Večernjakova biciklijada urezala se duboko u kolektivnu memoriju Zagrepčana i postala im jedna od omiljenih manifestacija, svjedoče oni koju ju sve ove godine nisu propuštali. Među njima je svakako i nasjtariji ovogodišnji natjecatelj, 78-godišnji Dragutin Belković. U prvih 40 izadnja, a biciklijadi nije bio samo jednom. 

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Jubilarna 40. Večernjakova biciklijada

– U najljepšem sjećanju mi je ostala prva biciklijada 1979. Startala je ranije ujutro, grad je bio tih, a od svuda su dolazile nepregledne kolone bicikala. Neopisivo. Na četvrtu biciklijadu 1982. prvi put sam vodio sina, imao je dvije-tri godine i vozio sam ga na volanu. I ove mi je godine super i nadam se da ću dolaziti i na idućih 40 biciklijada – smije se Dragutin.

Na najstarijem biciklu pak u Samobor je dojahao 75-godišnji Franjo Tenodi. Njegova modra specijalka iz 1975. kao stvorena je za ovakve vožnje asfaltom, a jako ga raduje večernji program.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Franjo Tenodi jedan je od najstarijih sudionika Večernjakove biciklijade

– Kad sam bio mlad, obožavao sam čagati i biciklijade pamtim i po čagama.Tada smo plesali uz Koralje, a sada ću uživati uz Prljavce – ispričao je Tenodi.

Na biciklijadu će, kažu, doći i iduće godine jer im je drago da i sami, sve ove godine sudjeluju u jednoj pozitivnoj priči koja promovira biciklizam kao najzdraviji oblik transporta. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZA
zagabria8
18:59 12.06.2022.

Bravo za pozitivan duh